Joogaa meren äärellä 3.-5.9.2021

toukokuu 27, 2021

Meillä on jälleen ilo olla mukana järjestämässä rentouttava joogaviikonloppu Ainon ja Marjukan kanssa. Syyskuussa saaristo on jo hiljentynyt, luonto valmistautuu värikylläisenä vastaanottamaan syysmyrskyt ja viilentynyt merivesi kutsuu sinua uimaan. Ota hetki aikaa itsellesi ja tule viettämään rentoa viikonloppua Hotel & restaurant Hyppeis värdshusiin ja saaristoon!   

Ohjelmassa on mm. Flow- ja Yin-joogaa, rauhoittava GroundingYin-hoito, intialaisen päähieronnan tai ayurvedisen kävelyhieronnan workshop, mielikuva- ja hengitysharjoituksia. Viikonloppuun sisältyy rentoa yhdessäoloa ja saunomista. Lisäksi sinua hemmotellaan herkullisella, lähellä tuotetulla ja sesongin mukaisella kasvisruoalla. 

Ehkä haluat joogaohjelman lomassa myös lähteä melomaan, pyöräillä upeissa saaristomaisemissa tai rentoutua riippukeinussa hyvän kirjan parissa? Retriitin ohjelma räätälöidään osallistujien toiveiden mukaan, rentoutuminen ja kiireetön yhdessäolo mielessä pitäen.

Retriitin hinta: 
Early bird -hinta: 390 eur (1.8. asti), sen jälkeen 420 euroa.

Hintaan sisältyy:
- kahden yön majoitus jaetussa 2 hh
- 6 ateriaa
- osallistujien toiveiden mukaan räätälöity joogaohjelma
- rantasaunan käyttö aamuin illoin

Sitovan ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 100 euron varausmaksu, joka palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan.

Varmista paikkasi ja ota yhteyttä: 

ainoyogapilates@gmail.com tai yogamarjukka@gmail.com

Varaathan paikkasi pian! Mukaan mahtuu 12 ensimmäistä.

Retriitin ohjaajat, Aino Pajukangas ja Marjukka Zohar, ovat molemmat kansainvälisen jooga-allianssin sertifioimia joogaohjaajia (RYT-200). Aino on myös sertifioitu Grounding Yin -ohjaaja, Suomen Terveysliikunta Instituutista valmistunut PilatesHealth I-tason ohjaaja sekä NLP Practitioner. Marjukka on opiskellut perinteistä kiinalaista lääketiedettä kolmen vuoden ajan Suomen Taolaisessa Neijing-koulussa sekä käynyt vaihtoehtoterapeuttisia kursseja mm. intialaisesta päähieronnasta ja ayurvedisesta kävelyhieronnasta.

Tervetuloa syksyiseen saaristoon!

Mikä saaristossa maksaa?

toukokuu 27, 2021

Silmiini osui toukokuun alussa Mårten Mickosin artikkeli O dyra skärgård Åbo Underrättelse -lehdessä. Sen luettuani pohdin, että hotellimme ja ravintolamme asiakkaat poikkeavat jutussa mainituista saaristomatkailijoista, eli niistä, jotka kokevat saariston palvelut kalliiksi. 

Neljä vuotta alalla toimineena yrittäjänä olemme vain muutaman kerran kohdanneet kritiikkiä, että olemme liian kalliita. Mahtaakohan se kertoa siitä, että hintatasomme on ihan liian alhainen? Voi olla, mutta toivon kovasti, että syy löytyy muualta. 

Avasimme Hyppeis värdshusin kesällä 2018. Alusta lähtien paikallisuus ja lähiruoka ovat olleet ravintolatoimintamme perusta. On sanomattakin selvää, että tällä konseptilla me maksamme enemmän niistä raaka-aineista, joissa eniten voisimme säästää, jos tilaisimme muuta kuin kotimaista ja lähellä tuotettua, eli liha- ja kalatuotteista.  

Oliko lähiruokaan keskittyminen hyvä päätös? Kyllä. Saamme todella paljon hyvää palautetta asiakkailtamme raaka-aineiden laadusta, mausta ja vastuullisuudesta. Kerran silmiini osui arvostelu, jossa illallistamme kritisoitiin kalliiksi. Harmitti, totta kai. Olisin halunnut kertoa kommentoijalle seuraavat asiat: lihan annokseesi kasvatti Johanna tai Kirsi naapurisaarilta, perunat sinulle viljeli naapurimme Niklas ja tomaatit istutti ja poimi Ragni. Olisin kertonut hänelle, että heidän on saatava palkka työstä, jota he tekevät aamusta iltaan, joskus jopa öisin (todellakin, perunantaimia kastellaan keväällä öisin, jos on hallanvaara). Olisin sanonut, että me tiedämme mistä raaka-aineet annokseesi tulevat.

Suurin osa vieraistamme haluaa maksaa laadusta, hyvästä tuotteesta, palvelusta ja elämyksestä, jonka heille mahdollistamme. Vieläpä useamman kerran kesässä. Monet palaavat hotelliimme ja ravintolaamme uudestaan. Edellä mainittujen seikkojen lisäksi uskon, että he haluavat tukea pieniä paikallisia yrittäjiä ja kotimaisuutta. Kiitos siitä! Teidän avullanne voimme jatkaa samalla linjalla!

Mårtenin artikkelissa mainittiin myös laiturimaksut. Jos seuraat Saariston satamat -ryhmää Facebookissa, niin tiedät, että satamamaksut jos mitkä puhuttavat joka kesä. Laituri ja poijut, jotka sijaitsevat yksityisomistuksessa olevan (ei metsähallituksen tai jonkun säätiön) tonttimme rannassa, eivät tulleet siihen ilmaiseksi. Ne olivat investointi, ei omasta pussista, vaan pankin. Toki saimme rakentamiseen tukea ELY-keskukselta, kiitos siitä!

Kahdenkymmenen euron yöpymismaksu vierassatamassa ei mielestäni ole kovin paljon. Muutaman tunnin pysäköinti kaupungissa maksaa paikoin jopa enemmän. Jos vielä lasketaan kuinka monta vuotta kolmekymmentä metriä pitkän laiturin takaisinmaksuaika tuolla summalla on, niin vuosi ja toinen eivät riitä. Me laskimme, emmepä laske toiste. Sen sijaan olemme iloisia siitä, että voimme tarjota veneilijöille rauhallisen yöpymispaikan laiturissamme ihanassa Hyppeisten kylässä. 

Tiesimme jo ennen tänne muuttoa, että saaristoyrittäjyys on silkkaa hulluutta. Kausi kestää parhaimmillaan kolme-neljä kuukautta, joten ei tätä työtä rahasta tehdä. Tätä tehdään rakkaudesta saaristoa, upeaa luontoa ja sen kaikille tarjoamia elämyksiä kohtaan. Siksi toivon, että ennen kuin kauhistelet saariston hintatasoa, mieti mistä maksat. Meillä maksat pakollisten palkkakulujen ja muiden kustannusten jälkeen laadusta, kokkiemme ja muun henkilökunnan ammattitaidolla tehdystä työstä sekä kotimaisuus- ja lähiruokavalinnoilla tehdystä vastuunkannosta ympäristöä kohtaan. Lisäksi tuet kauttamme muita saariston pienyrittäjiä ja varmistat, että saat jatkossakin aitoja saaristolaispalveluita ja -tuotteita.

Tervetuloa Hyppeisiin!

Outi ja Sam

AUKIOLOAIKAMME KESÄLLÄ 2021

toukokuu 20, 2021

Tervetuloa yöpymään ja herkuttelemaan kesällä 2021! 
Olemme auki seuraavasti:

Ravintola

Maanantai 14.6. - sunnuntai 27.6. klo 14 - 20 (keittiö sulkee klo 19).
Maanantai 28.6. - sunnuntai 22.8. klo 17 - 22 (keittiö sulkee klo 21).
Lounasta tarjolla joka päivä maanantai 28.6. - 1.8. klo 11.30 - 14.30.
Viikoittain vaihtuvien kesäkokkiemme menyt julkaistaan nettisivuillamme maanantaisin ko. kokin viikolla.
Ravintolamme on muina kuin yllä mainittuina aikoina auki vain hotellissa yöpyjille. 
Pöytävarauksia otamme vastaan puhelimitse 040 175 9880.

Hotelli

Toukokuusta syyskuun loppuun. 
Voit varata yöpymisen nettisivujemme kautta. Varauskalenterimme on ajantasalla ja suurin osa kesästä on jo loppuunvarattu, toivottavasti löydät sinulle sopivan vierailuajankohdan.
Ravintolamme on muina kuin yllä mainittuina aikoina auki vain hotellissa yöpyjille. 
Sydämellisesti tervetuloa nauttimaan ihanasta saaristomiljööstä ja hyvästä ruoasta! 


Outi, Sam ja Hyppeisten kesähenkilökunta

Ravintola meren äärellä

huhtikuu 30, 2021

Kun yhdistetään taitavat keittiömestarit, parhaat raaka-aineet ja saariston kesä, mitä syntyy? Gastronominen ruokaelämys meren äärellä ravintola Hyppeis värdshusissa. 

Kun kolme vuotta sitten ostimme hotelli- ja ravintola Hyppeis värdshusin, meillä oli selkeä visio siitä, että ruoan pitää yksinkertaisesti olla hyvää. Sen pitää olla lähellä tuotetuista raaka-ainesta tehtyä, mutta ei liian fiiniä. Mutta mistä saisimme sellaisen kokin, joka tulee vain kesäkaudeksi töihin kauaksi saaristoon? Asiaa ääneen pohdittuamme ystävämme Anssi ehdotti, että miksi emme ottaisi useampaa kokkia töihin vuorotellen. Näin syntyi idea viikottain vaihtuvista kokeista. 

Laitoimme verkot vesille ja ensimmäisenä saarelle saapui neljä kokkia. Tänä kesänä heitä on jo yhdeksän ja useampi tulee toista tai kolmatta kesää saaristoon. Kokeistamme Johannes Berlin on ollut mukana alusta asti. Hän on sparranut, ideoinut ja kehittänyt konseptiamme. Johannesta meidän on myös kiittäminen loistavasta kokkijoukostamme, sillä suurin osa heistä tulee Johanneksen verkostojan kautta. Ja ihan kuten meillekin, saaristosta on tullut Johannekselle rakas paikka, jopa niin rakas, että hän viettää Hyppeisissä melkein koko kesän. Omien kokkiviikkojensa jälkeen aamiais- ja lounastarjoilut ovat Johanneksen vastuulla. 

Sinun ei tarvitse olla foodie vieraillaksesi meillä. Riittää, että tykkäät syödä hyvin.

Kokkikonseptimme suosio yllätti meidät täysin. Ravintolamme iltakattauksiin on ollut jonoa jokaisena kesänä. Kesällä 2020 katoimme illallispöydät myös puutarhaan sään salliessa. Näin pystyimme tarjoamaan useammalle mahdollisuuden tulla nauttimaan hyvästä ruoasta kauniissa saaristolasmiljöössä meren rannalla. 

Meidän mielestämme on ainutkertaista, että saaristosta saa yhdeksän viikon ajan joka viikko jotain uutta ja yllätyksellistä. Sinun ei tarvitse olla foodie vieraillaksesi meillä, riittää, että tykkäät syödä hyvin. 

Mutta miksi huippukokit tulevat Hyppeisiin? Varaa pöytä illalliselle ja tule kysymään sitä heiltä itseltään! Varaa pöytä puh. 040 175 9880.

Vierailevien keittiömestariemme kattaukset ovat tiistaista sunnuntaihin alkaen klo 17.

Sydämellisesti tervetuloa! 

Hyppeis värdshusin kokkivieraat kesällä 2021

15.–27.6. Johannes Berlin
29.6.–4.7. Patrik Lindström
6.–11.7. Markus Murtovaara
13.-18.7. Erno Kemi
20.-25.7. Samuil Angelov
27.7.–1.8. Antti Asujamaa
3.-8.8. Oona Bondestam
10.-15.8. Kari Julin ja Matias Haapsaari
17.-22.8. Kari Julin

Webpage by Ubuntu Productions (Korpo) | Images by Abo CreativesEat Turku, Suvi Elo and Ubuntu Productions
Label
chevron-down