*TÄYNNÄ* Lempeyden viikonloppu 19.-21.9.2025

December 18, 2023

Kaipaatko hengäsdyshetkeä arjesta, kiireetöntä oleskelua ja kevyttä kehonhuoltoa? Haluatko herätä ilman kiirettä, aloittaa aamusi kehoa lempeästi herättelevällä harjoituksella ja nauttia aamiaisen kiireettömästi jokaisesta suupalasta nauttien? 

Tule viettämään viikonloppua kanssamme! Kuuntele kehoasi, ulkoile tai lekottele sängyllä. Nauti kanssamme herkullinen illallinen ja pulahda päivän päätteeksi viileään meriveteen iltasaunan yhteydessä. Voit osallistua viikonlopun ohjelmaan omien halujesi ja jaksamisesi mukaan. Ainoastaan lempeys itseäsi kohtaan on pakollista. Kotiin lähdet levänneenä raikkaasta saaristoilmasta ja positiivisesta energiasta voimaantuneena.

Viikonloppua kanssasi viettävät Sari Niskanen ja Outi Fagerlund. Lue lisää heistä tämän jutun lopusta, josta löydät myös viikonlopun alustavan ohjelman. 

Missä Lempeyden viikonloppu järjestetään?

Hotelli Hyppeis värdshusissa Houtskarissa, Turun saaristossa. Kolme lauttaa, jotka kulkevat Paraisilta Nauvon kautta Korppooseen ja sieltä Houtskariin, irrottavat sinut arjen kiireistä, kun siirryt saariston rauhaan.

Miten majoitut?
Majoittuminen on jaetuissa 2 hengen huoneissa (5 x 2 hh) tai jaetussa 4 hengen huoneessa (1 x 4 hh). Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku sekä hyvät sängyt. Saatavilla on myös muutama 1 hengen huone.

Mikä on viikonlopun hinta?
Retriitin hinta on 540 euroa (sis. alv) jaetussa kahden tai neljän hengen huoneessa. Yhden hengen viikonlopun hinta on 590 euroa.

Hintaan sisältyy:

  • Yöpyminen jaetussa 2 hengen huoneissa (5 x 2 hh) tai jaetussa 4 hengen huoneessa (1 x 4 hh) tai 1 hengen huoneessa (muutama varattavissa).
  • Ohjattu ohjelma perjantaista sunnuntaihin.
  • Viikonlopun ruokailut (aamiaiset, illalliset, lounaat, välipalat (ei sisällä alkoholipitoisia juomia)).

Maksu:

  • Sitova ilmoittautumismaksu 150 euroa maksetaan viimeistään 6 kk ennen viikonloppua.
  • Loppusumma maksetaan paikanpäällä. 

Maksimiosallistuja määrä on 14.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Outi, puh. 040 175 7538 tai outi(at)hotelhyppeis.fi.

Sari Niskanen on työfysioterapeutti ja personal trainer, positiivisen psykologian practitioner sekä Pilates- ja FasciaMethod-ohjaaja. Lisäksi Sari valmistui syksyllä 2022 Hengähdyshetkiä -palautumisvalmentajaksi ja hänellä on äitiysfysioterapian ja lantionpohjan fysioterapian erityispätevyydet. Todellinen hyvinvoinnin moniosaaja siis! Sarilla on 20 vuoden ohjaajakokemus, lämpimän energinen olemus sekä selkeä ohjaus, joka valloittaa ja innostaa sinua hyvinvointiviikonloppumme aikana. Voit lukea lisää Sarista https://www.tilajaolo.fi.

Outi Fagerlund on Hotel Hyppeis värdshusin “emäntä” ja joogaohjaaja, jolla on yli 20 vuoden joogatausta omista harjoituksistaan. Muutettuaan saaristoon Outi halusi syventää suhdettaan joogaan ja samalla avata joogan hyötyjä myös muille. Hän valmistui ensin yin-joogaohjaajaksi vuonna 2019 ja keväällä 2022 Heartful Yoga -ohjaajaksi. Keväällä 2023 Outi täydensi joogaopettajaopintojaan HormonyYoga (Medicinsk yoga för kvinnor)  -koulutuksella ja Advanced Meditation -opinnoilla. Keväällä 2024 Outi valmistuu myös Menopause Coarching -valmentajaksi. Outin missiona on saada naiset löytämään oma upea itsensä ja voimaan kokonaisvaltaisesti hyvin.

Alustava ohjelma (pidätämme oikeuden muutoksiin) 

Perjantai 19.9.

Klo 15-17: Saapuminen ja taloksi asettautuminen
Klo 17.30: Lempeää liikuttelua ja kehon herättely automatkan päätteeksi (Sari)
Klo 18-20: Illallinen
Klo 20-21.30: Iltasauna ja pulahdus mereen
Klo 21.30-22.15: Rentouttava yinjooga ja unten maille (Outi)

Lauantai 20.9.
Klo 8-8.45: Kehoa lempeästi herättelevä aamuvenyttely ja lymfahieronta (Outi)
Klo 8.45-9.30: Mahdollisuus aamusaunaan ja uintiin
Klo 9.30-10.30: Hyvän olon kiireetön aamiainen
Klo 10.30-11.30: Vapaata omaa aikaa
Klo 12.30-13.15: Hengittely ja meditaatio (Sari)
Klo 13.30-14.30: Lounas
Klo 14.30-15.30: Vapaata omaa aikaa
Klo 15.30-16.30: Pilatesta (Sari)
Klo 16.30-18: Iltasauna ja pulahdus mereen 
Klo 18.30-20.30: Illallinen
Klo 21-21.30: Iltarentoutus (Sari)

Sunnuntai 21.9.
Klo 8-8.45: FasciaMethod (Sari)
Klo 9-10: Aamusauna
Klo 10-11.30: Hyvän olon kiireetön aamiainen
Klo 12-13: Huoneiden luovutus ja kotiinlähtö

Purjehdus- ja joogaviikonloppu saaristossa 23.-25.5.2025

September 8, 2023

Unohda arki, purjehdi unelmiin!

Haluaisitko herätä auringonnousuun meren läheisyydessä, rentoutua lempeän joogan parissa ja purjehtia perinneveneellä kohti saariston helmeä?

Me kutsumme sinut mukaan unohtumattomalle jooga- ja purjehdusviikonlopulle kauniiseen Turun saaristoon 23.-25.5.2025!

Näistä ihanista elementeistä viikonloppu rakentuu:

  • Päiväpurjehdus Jungfruskär-saareen: Koe aito saaristoelämys perinneveneellä ja ihastu Jungfruskärin ainutlaatuisella luonnollla. Samalla kuulet kapteenimme Samin merijuttuja ja Storbåt Tacksamhetin tarinaa.
  • Joogaa meren äärellä: Rentouta kehosi ja mieltä aamu- ja iltajoogassa kokeneen ohjaajan johdolla. Hengittelemme, venyttelemme, nautiskelemme.
  • Herkullista ruokaa: Nauti paikallisesti valmistettuja herkkuja valmiiksi pöytään tarjoiltuna.
  • Rauhallinen ympäristö: Irtaudu arjen kiireestä ja anna luonnon rauhoittaa sinut.

Päiväpurjehdus Jungfruskäriin toteutetaan Storbåten Tacksamheten -perinneveneellä Sami Uotisen toimiessa kapteenina. Astuessasi veneeseen ja lähtiessäsi merelle tunnet stressin ja kiireen haihtuvan pois mielestäsi. Tuuli vie sinut kohti tuntematonta seikkailua, kun purjehdit kirkkailla vesillä saariston kauneuden ympäröimänä. Nautit raikkaasta merituulesta ja upeista maisemista.

Perillä Jungfruskärissa tutustumme saaren kauniiseen ja koskemattomaan luontoon kiertämällä luontopolun ja sen varrella olevat nähtävyydet. Rentoudumme meren rannalla, hengittelemme ja pulahdamme uimaan. Nautimme myös herkullisen lounaan ennen paluutamme Hyppeisiin.

Keskellä Kihtiä sijaitsevaa Jungfruskärin saariryhmää kehutaan yhdeksi Saaristomeren kansallispuiston kirkkaimmaksi helmiksi.

Purjehdus perinneveneellä on ikkuna menneiden aikojen tunnelmaan. Voit kokea merenkulun perinteitä ja oppia purjehduksen taitoja ammattitaitoisen kapteenimme Sami johdolla. Samin kertomusten siivittämänä pääset irti arjesta. Tämä kokemus yhdistää historiaa ja seikkailua luoden unohtumattoman matkan saariston kauniille vesille ja Jungfruskäriin.

AAMU- JA ILTAJOOGAA
Aamut aloitamme lempeillä liikkeillä, jotka herättävät kehon ja mielen kuten auringonnousu herättää meren. Illalla syvennymme rentouttaviin asentoihin, joissa voit tuntea yhteyden itseesi ja maailmaan ympärilläsi. Joogaharjoitukset järjestetään rauhallisessa ympäristössä ja ne tarjoavat sinulle mahdollisuuden kokea rauhaa ja harmoniaa.

Tämä viikonloppu on täydellinen sinulle, jos:

  • Kaipaat irtiottoa arjesta
  • Haluat kokeilla jotain uutta
  • Nautit luonnosta ja liikunnasta
  • Olet kiinnostunut omasta hyvinvoinnistasi ja hyvästä ruoasta

Ei aiempaa kokemusta joogasta tai purjehduksesta tarvita – kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Ohjaajana viikonlopun aikana toimii Hotel Hyppeis värdshusin “emäntä” Outi Fagerlund. Outi on kokenut joogaohjaaja, jolla on lempeä ja rento ote niin joogaan kuin elämäänkin.

“Ammattitaitoinen ohjaus, jossa on turvallista olla. Kokonaisvaltainen kehon ja mielen jooga.”

“Sydämellinen ja rauhoittava tunti. Sinulla on todella ainutlaatuinen tapa ohjata ja lämmin persoonasi huokuu ohjauksestasi.”

– Palaute Outin ohjauksista –

Tervetuloa mukaan tälle ainutlaatuiselle viikonloppulomalle, jossa yhdistyvät lempeä joogaa ja purjehdus kauniissa Turun saaristossa. Varaa paikkasi ajoissa ja anna itsellesi lahja täydelliseen rentoutumiseen ja seikkailuun saaristoluonnon syleilyssä. 

LISÄTIETOJA JA ILMOITTAUTUMISET:
Varmista paikkasi ilmoittautumalla:

Outi Fagerlund, Hotel Hyppeis värdshus
outi@hotelhyppeis.fi tai puh. 040 175 7538

VIIKONLOPUN ALL INCLUSIVE -HINTA
Sis. majoitus ja täysihoito, joogaohjaukset sekä purjehdusmatka:
– 620 € / hlö jaetussa kahden hengen huoneessa tai jaetussa 4 hengen huoneessa
– 670 € / hlö yhden hengen huoneessa (1 hengen huoneita rajoitettu määrä)
Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku, liinavaatteet sekä pyyhkeet.
Hinnat eivät sisällä kuljetuksia tai vakuutuksia.
Maksaminen: Varausmaksu 150 € maksetaan ilmoittautumisen jälkeen. Loppulasku maksetaan paikan päällä. Tarkemmat maksu- ja peruutusehdot saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Huomioitavaa:

  • Viikonloppu täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja se toteutetaan kun vähimmäisosallistujamäärä on täynnä.
  • Varusteet sään mukaan.
  • Mikäli tuuli on huomattava (noin 15 m/s) tai sade rankka, purjehdusmatka perutaan.

Mikä saaristossa maksaa?

May 27, 2021

Silmiini osui toukokuun alussa Mårten Mickosin artikkeli O dyra skärgård Åbo Underrättelse -lehdessä. Sen luettuani pohdin, että hotellimme ja ravintolamme asiakkaat poikkeavat jutussa mainituista saaristomatkailijoista, eli niistä, jotka kokevat saariston palvelut kalliiksi. 

Neljä vuotta alalla toimineena yrittäjänä olemme vain muutaman kerran kohdanneet kritiikkiä, että olemme liian kalliita. Mahtaakohan se kertoa siitä, että hintatasomme on ihan liian alhainen? Voi olla, mutta toivon kovasti, että syy löytyy muualta. 

Avasimme Hyppeis värdshusin kesällä 2018. Alusta lähtien paikallisuus ja lähiruoka ovat olleet ravintolatoimintamme perusta. On sanomattakin selvää, että tällä konseptilla me maksamme enemmän niistä raaka-aineista, joissa eniten voisimme säästää, jos tilaisimme muuta kuin kotimaista ja lähellä tuotettua, eli liha- ja kalatuotteista.  

Oliko lähiruokaan keskittyminen hyvä päätös? Kyllä. Saamme todella paljon hyvää palautetta asiakkailtamme raaka-aineiden laadusta, mausta ja vastuullisuudesta. Kerran silmiini osui arvostelu, jossa illallistamme kritisoitiin kalliiksi. Harmitti, totta kai. Olisin halunnut kertoa kommentoijalle seuraavat asiat: lihan annokseesi kasvatti Johanna tai Kirsi naapurisaarilta, perunat sinulle viljeli naapurimme Niklas ja tomaatit istutti ja poimi Ragni. Olisin kertonut hänelle, että heidän on saatava palkka työstä, jota he tekevät aamusta iltaan, joskus jopa öisin (todellakin, perunantaimia kastellaan keväällä öisin, jos on hallanvaara). Olisin sanonut, että me tiedämme mistä raaka-aineet annokseesi tulevat.

Suurin osa vieraistamme haluaa maksaa laadusta, hyvästä tuotteesta, palvelusta ja elämyksestä, jonka heille mahdollistamme. Vieläpä useamman kerran kesässä. Monet palaavat hotelliimme ja ravintolaamme uudestaan. Edellä mainittujen seikkojen lisäksi uskon, että he haluavat tukea pieniä paikallisia yrittäjiä ja kotimaisuutta. Kiitos siitä! Teidän avullanne voimme jatkaa samalla linjalla!

Mårtenin artikkelissa mainittiin myös laiturimaksut. Jos seuraat Saariston satamat -ryhmää Facebookissa, niin tiedät, että satamamaksut jos mitkä puhuttavat joka kesä. Laituri ja poijut, jotka sijaitsevat yksityisomistuksessa olevan (ei metsähallituksen tai jonkun säätiön) tonttimme rannassa, eivät tulleet siihen ilmaiseksi. Ne olivat investointi, ei omasta pussista, vaan pankin. Toki saimme rakentamiseen tukea ELY-keskukselta, kiitos siitä!

Kahdenkymmenen euron yöpymismaksu vierassatamassa ei mielestäni ole kovin paljon. Muutaman tunnin pysäköinti kaupungissa maksaa paikoin jopa enemmän. Jos vielä lasketaan kuinka monta vuotta kolmekymmentä metriä pitkän laiturin takaisinmaksuaika tuolla summalla on, niin vuosi ja toinen eivät riitä. Me laskimme, emmepä laske toiste. Sen sijaan olemme iloisia siitä, että voimme tarjota veneilijöille rauhallisen yöpymispaikan laiturissamme ihanassa Hyppeisten kylässä. 

Tiesimme jo ennen tänne muuttoa, että saaristoyrittäjyys on silkkaa hulluutta. Kausi kestää parhaimmillaan kolme-neljä kuukautta, joten ei tätä työtä rahasta tehdä. Tätä tehdään rakkaudesta saaristoa, upeaa luontoa ja sen kaikille tarjoamia elämyksiä kohtaan. Siksi toivon, että ennen kuin kauhistelet saariston hintatasoa, mieti mistä maksat. Meillä maksat pakollisten palkkakulujen ja muiden kustannusten jälkeen laadusta, kokkiemme ja muun henkilökunnan ammattitaidolla tehdystä työstä sekä kotimaisuus- ja lähiruokavalinnoilla tehdystä vastuunkannosta ympäristöä kohtaan. Lisäksi tuet kauttamme muita saariston pienyrittäjiä ja varmistat, että saat jatkossakin aitoja saaristolaispalveluita ja -tuotteita.

Tervetuloa Hyppeisiin!

Outi ja Sam

Ravintola meren äärellä

April 30, 2021

Kun yhdistetään taitavat keittiömestarit, parhaat raaka-aineet ja saariston kesä, mitä syntyy? Gastronominen ruokaelämys meren äärellä ravintola Hyppeis värdshusissa. 

Kun kolme vuotta sitten ostimme hotelli- ja ravintola Hyppeis värdshusin, meillä oli selkeä visio siitä, että ruoan pitää yksinkertaisesti olla hyvää. Sen pitää olla lähellä tuotetuista raaka-ainesta tehtyä, mutta ei liian fiiniä. Mutta mistä saisimme sellaisen kokin, joka tulee vain kesäkaudeksi töihin kauaksi saaristoon? Asiaa ääneen pohdittuamme ystävämme Anssi ehdotti, että miksi emme ottaisi useampaa kokkia töihin vuorotellen. Näin syntyi idea viikottain vaihtuvista kokeista. 

Laitoimme verkot vesille ja ensimmäisenä saarelle saapui neljä kokkia. Tänä kesänä heitä on jo yhdeksän ja useampi tulee toista tai kolmatta kesää saaristoon. Kokeistamme Johannes Berlin on ollut mukana alusta asti. Hän on sparranut, ideoinut ja kehittänyt konseptiamme. Johannesta meidän on myös kiittäminen loistavasta kokkijoukostamme, sillä suurin osa heistä tulee Johanneksen verkostojan kautta. Ja ihan kuten meillekin, saaristosta on tullut Johannekselle rakas paikka, jopa niin rakas, että hän viettää Hyppeisissä melkein koko kesän. Omien kokkiviikkojensa jälkeen aamiais- ja lounastarjoilut ovat Johanneksen vastuulla. 

Sinun ei tarvitse olla foodie vieraillaksesi meillä. Riittää, että tykkäät syödä hyvin.

Kokkikonseptimme suosio yllätti meidät täysin. Ravintolamme iltakattauksiin on ollut jonoa jokaisena kesänä. Kesällä 2020 katoimme illallispöydät myös puutarhaan sään salliessa. Näin pystyimme tarjoamaan useammalle mahdollisuuden tulla nauttimaan hyvästä ruoasta kauniissa saaristolasmiljöössä meren rannalla. 

Meidän mielestämme on ainutkertaista, että saaristosta saa yhdeksän viikon ajan joka viikko jotain uutta ja yllätyksellistä. Sinun ei tarvitse olla foodie vieraillaksesi meillä, riittää, että tykkäät syödä hyvin. 

Mutta miksi huippukokit tulevat Hyppeisiin? Varaa pöytä illalliselle ja tule kysymään sitä heiltä itseltään! Varaa pöytä puh. 040 175 9880.

Vierailevien keittiömestariemme kattaukset ovat tiistaista sunnuntaihin alkaen klo 17.

Sydämellisesti tervetuloa! 

Hyppeis värdshusin kokkivieraat kesällä 2021

15.–27.6. Johannes Berlin
29.6.–4.7. Patrik Lindström
6.–11.7. Markus Murtovaara
13.-18.7. Erno Kemi
20.-25.7. Samuil Angelov
27.7.–1.8. Antti Asujamaa
3.-8.8. Oona Bondestam
10.-15.8. Kari Julin ja Matias Haapsaari
17.-22.8. Kari Julin

Ruoka on elämys, mutta se on paljon muutakin.

March 24, 2021

Meille ruoka on elämys, nautinto ja makujen sinfonia. Se on kiireetöntä yhdessäoloa ystävien kanssa, muistojen luomista ja elämästä nauttimista. Se on laadukkaita ja maukkaita raaka-aineita, joiden aidot maut tulevat esiin kokkien taitavissa käsissä.

Emme tarjoile pikaruokaelämyksiä ja puolivalmisteita, vaan ravintolamme ruoka valmistetaan alusta loppuun asti omassa keittiössämme. Käytämme pääasiassa lähellä tuotettuja ja kauden raaka-aineita. Tunnemme tuottajamme henkilökohtaisesti – perunamme tulevat naapurista Niklakselta, naudanliha Korppoosta Johannalta ja lampaanliha Nauvosta Kirsiltä, kalat Houtskarista ja Paraisilta. Kotimaisuus on meille tärkeää, niin ekologisista kuin eettisistäkin syistä. Emme kuitenkaan sulje pois ulkomaalaisia herkkuja, etenkään aikana, jolloin vain voimme haaveilla ruokamatkasta muihin maihin. Mutta miksi lähteä kauemmaksi? “Tunnelma täällä on kuin italialaisessa bistrossa”, totesi eräs ihana vieraamme viime kesänä.

Kesällä ruokaelämyksestä vastaavat maailman ihanimmat ja ammattitaitoisimmat kokkimme. Heitä on tänä kesänä kaikkiaan kahdeksan: Johannes Berlin, Erno Kemi, Patrik Lindström, Antti Asujamaa, Oona Bondestam, Matias Haapsaari, Kari Julin ja Markus Murtovaara. He tulevat vuorollaan saaristoon viikoksi, joten menyymme vaihtuu kesällä viikottain, aina juhannuksesta elokuun toiseksi viimeiselle viikolle. Aah, mikä elämys on päästä nauttimaan joka viikko uusia yllättäviä makuja!

Ihania elämyksiä, niitä me haluamme tarjota sinulle. Rentoa ja välitöntä tunnelmaa, sydämellistä palvelua. Hersyviä hetkiä ystävien, rakkaiden ja ruoan sekä juoman parissa.

Tervetuloa!

chevron-down