Enjoying good food is an essential part of the Hotel Hyppeis experience

Eating tasty food in Hotel Hyppeis restaurant
Located in the heart of the Finnish archipelago, we handpick the finest local and seasonal products from the nearby producers. There’s a certain alchemy that takes place when you combine the best ingredients with the most talented chefs. So whether you join us for a overnight stay, or just pass by with boat or car, you’ll enjoy a taste of culinary magic!

Coupled with our relaxed atmosphere, good selection of wines and other beverages and friendly customer service, it’s an unforgettable experience. What are you waiting for?

NOTE! On Mondays there's no visiting chef in the kitchen, instead we have other chefs. We'll serve the same menu as the previous weeks chef had always when possible, but there might be changes in the meny.

This week's chef and menu

Toni Aikasalo 23. - 27.8.

See the menu

ALKURUOAT

- Kurpitsaa, Brebiouta ja inkivääriä

- Siikaa, jalapenoa ja avomaankurkkua

- Tartaria, pistaasia ja karhunlaukkaa

PÄÄRUOAT

- Paahdettua juuriselleriä, kanttarellia ja tryffeliä

- Kirjolohta, fenkolia ja hummerikastiketta

- Entrecôtea, luuydintä ja munakoisoa

JÄLKIRUOAT

- Crème Brûlée, tonkapapua ja omenasorbeta

- Maitosuklaata, mustikkaa ja sitruunatimjamia

VIINISUOSITUKSET
Valkoviinit:
Pardas Rupestris 2021
Château Marco L´aetificat Chenin 2018
Punaviinit:
Yohan Lardy Gamay "Poppy" 2021
Zélige-Caravent Ikebana 2017

3 ruokalajin meny 52 e / 5 ruokalajin meny 69 e

Reserve a table
Your food, your way
It goes without saying, that we can adapt any of our dishes to suit your dietary preference and requirements. We want you to enjoy every delicious bite of food and every moment of your time with us, so please do let us know how we can help. After all, there is no reason for anyone to miss out on the full Hotel Hyppeis experience.
Finally! Summer is here and we want to present our guest chefs for you:

JUNE
Johannes Berlin (14.6.-19.6.)
Johannes Berlin (21.6.-26.6.)
Kari Julin (28.6.-3.7.)

JULY
Johannes Berlin (5.7.-10.7.)
Johanna Vikström (12.7.-17.7.) *cancelled - Johannes Berlin in her place
Gianluca Poggio & Alessandro Stabile (19.7.-24.7.)
Patrik Lindström (26.7.-31.7.)

AUGUST
Tuokki Kuusisto (2.8.-7.8.)
Juuse Mikkonen (9.8.-14.8.)
Erno Kemi (16.8.-21.8.)
Toni Aikasalo (23.8.-27.8.)

You’ll be served breakfast and dinner with the same concept - locally produced and fresh ingredients, good and tasty food, freshly baked bread and our own jams. Bon appetite!

local products

In our restaurant you’ll enjoy of food, that has a story. We know our food producers and many of them are local. For our food we only choose ingredients that we think are good enough for our guests.

Local potatoes

Straight from the field. The potatoes you eat in our restaurant are grown by Niklas in Houtskär. Tasty, fresh potatoes, you can tell the difference!

local meat

We only choose that best quality meat for the food we serve. Beef comes mostly from Honkola Manor i Urjala and lamb from Korsnäs Östergård i Nauvo.

local fish

Fish from Finland, of course! We buy our fish partly from a local fish farm, partly from a fish shop in Parainen.
Read more about our values in the "Responsibility" page.

LUNCH

June 28th to July 31st
Every day between 11:30 am and 2:00 pm
Menu varies every day
Vegetarian option
Starting from 12€ (depending on the menu)
Please reserve a table if you are a more then 6 person: Tel. 040 175 9880

opening hours

  • Hotel: May to September. Our booking calendar for next year is already open.
  • Restaurant: Lunch from June 28 to July 31 from 11.30 am to 2 pm. Dinner June 14 to August 28 from 5 pm to 10 pm (kitchen closes at 9 pm).

PRIVATE OCCASIONS

Special get-togethers call for special surroundings. Fortunately, we have those in place. Our restaurant offers the perfect space to enjoy family reunion, celebration, business events or wellness retreats. Our restaurant can host up to 45 guests and hotel 14 people in double rooms.

To discuss the specific requirements of your special occasion, please get in touch with us: 

TESTIMONIALS

Ihana ja tunnelmallinen paikka, suosittelen lämmöllä. Ja erityiskiitos paikan omistajahengettärelle Outille, hän hoiti kiireittensä keskellä uskomattoman hienosti meille sattuneen rengasrikon, pulassa olisimme olleet muuten, sillä mukana olleessa vararenkaassa oli väärä vannekoko. Tällaista palvelua tuskin olisimme täällä mantereella saaneet. Kiitos! Terveiset ja hyvää kesää koko henkilökunnalle!
Annukka Å.
Annukka Å.
17:39 11 Jul 19
Todella viihtyisä ja kaunis miljöö, yhtä aikaa tyylikäs ja rento. Tyylikkäästi entisöity vanha koulurakennus. Isäntäpari on ystävällinen ja vieraanvarainen, ruoka herkullista. Plussaa Kakolanmäen artesaanioluesta. Lepäsi ruumis ja sielu, tänne uudestaan!
Katia L.
Katia L.
14:38 18 Jun 20
Todellinen yllätys kesken lomamatkan. Ravintolan konsepti on minusta hyvä. Henkilökunta oli todella ammattitaitoista ja hinta/laatusuhde enemmän kuin erinomainen.Perheen pieninkin otettiin hyvin vastaan, vaikkei olekaan mikään perheravintola, vaan enemmänkin fine dining.
Jussi K.
Jussi K.
19:00 27 Jul 22
Täydellinen pikku paratiisi pidemmällekin visiitille sivussa suurista turistivirroista. Aivan upea, laadukas, rento ja konstailematon paikka ja ruoka. Henkilökunta todella ystävällistä, kaikessa näkyi suurella sydämellä ja kunnianhimolla tekeminen. Tänne pitää päästä uudelleen!
Tiina P.
Tiina P.
17:05 17 Aug 21
Fantastic fine-dining in the middle of archipelago. When you want to taste something else than pizza.Arrival by boat looks complicated but if you open a pdf chart from homepage, there are goog instructions for safe approach.
Markku S.
Markku S.
15:10 20 Apr 22
Kiva ja pieni hotelli hieman syrjässä saaristossa. Huoneet pitkälle varattuja joten kannattaa varata hyvissä ajoin. Siisti huone, jossa sai olla rauhassa. Mukava sauna hienolla näkymällä. Ruoat fine dining -tyyppisiä, joten hinnatkin sen mukaisia. Illallismenyy vaihtuu viikoittain vierailevien kokkien myötä. Kolmen ruokalajin hinta illallisella n. 55€, mikä oli hintansa väärti. Kahta iltaa kauempaa ei tosin ole mieltä ruokailla kun viikoittain vaihtuvien ruokien lisäksi ei ole erillistä a la carte -listaa.Kylässä ei juurikaan muuta joten paikkana sopii rauhaa ja hyvää ruokaa etsiville hotellissä kävijöille tai hyvää illallispaikkaa etsiville veneilijöille.Nice remote place with splendid food.
Tommi R.
Tommi R.
16:39 25 Jul 20
Lounas pysähdys. Kannatti poiketa!👌 Valitettavasti ei tällä kertaa yöksi jääty, mutta seuraavalla kerralla varmasti. Viihtyisät huoneet ja ravintolan palvelu ystävällistä ja lohikeitto herkullista. 👌
Antti S.
Antti S.
12:29 04 Jul 21
A really nice bed and breakfast with superb restaurant. Everything from strawberry jam served on breakfast to bread accompanying delicious dinners are made in the kitchen from the local incredients. During summer top chefs are visiting the restaurant and the only problem is that you need to make reservation in advance. Worth visiting even from a distance!
Kimmo K.
Kimmo K.
12:59 31 Jul 19
We were at a wedding here.The place is absolutely beautiful. We were lucky with the weather being perfect, but I can imagine the scenery pulling through even in the worst of storms.The main building, just a step from the water's edge, surrounded by lovely old local buildings, including a few cute boathouses, create a serene traditional festive setting.The rooms are absolutely adorable. Lovely interior decoration that accentuated the well finished modern amenities. You would never guess they were classrooms, the kitchen, etc. of an old school.Speaking of which: the main hallway, dining area and other communal areas are wonderfully decorated with artefacts from the building's school era. The old architecture also has not been forgotten when renovated to it's modern use; being brought to the forefront of the designs and decoration.
Pekka L.
Pekka L.
06:50 12 Jun 22
Absolutely fantastic place, really a pearl on the archipiélago. Amazing location in a beautiful old school by the sea, full of beautiful and elegant details. The owners are just lovely, the service was excellent and the food by Johannes Berlin was soooooooo good.Thank you Hyppeis stuff. 🙏🏽❤️
Aaron Blanco T.
Aaron Blanco T.
06:49 24 Jun 21
Kaunis ja tunnelmallinen paikka! Yövyimme kaksi yötä ja söimme kaksi illallista ravintolassa. Huoneet ovat yksinkertaiset, mutta kauniit ja talo on kauniisti sisustettu. Ruoka oli erinomaista ravintolassa. Heillä on hieno konsepti, jossa eri huippuravintoloiden kokit tulevat viikoksi tekemään oman menunsa. Myös aamiainen oli todella hyvä.
Aksel H.
Aksel H.
18:54 16 Jul 20
Aivan mahtava kokemus taas. Keittiössä on omaleimainen konsepti ja se toimii. Paikan tunnelma on rento, mutta elegantti. Siellä täällä hauskoja yksityiskohtia. Merellinen tunnelma on läsnä ja sijainti sopivan syrjässä ruuhkaiselta turistireitiltä. Tämä paikka pitää tietää ja tulla vasiten. Tulen taas, kiitos, aivan mahtavaa.
Antti H.
Antti H.
20:09 19 Jul 21
js_loader
Webpage by Ubuntu Productions (Korpo) | Images by Abo CreativesEat Turku, Suvi Elo and Ubuntu Productions
Label
chevron-down