Om vår resa till skärgården

”Vilken vacker plats, kan du höra tystnaden? Vilken underbart fridfull känsla inne i huset!”. Detta var vårt intryck av platsen när vi själva första gången besökte området. Då kunde vi inte ens föreställa oss att vi om ett par år skulle äga denna underbara plats.
Det var vår stora glädje att få öppna hotellet och restaurangen år 2018, med fräscha nya idéer och koncept i bagaget! Detta gav oss också möjligheten att flytta ut i skärgården. Sam har spenderat somrar i Houtskär ända sedan han var barn, och Outi ända sedan hon träffade Sam.

Houtskär, skärgården, och människorna här har en mycket speciell plats i våra hjärtan. Vi förundras varje dag över skönheten, den vackra naturen, och lugnet som bor här. För att inte nämna energin och harmonin i själva hotellet, som utstrålar värme och stillhet.

Vi är djupt tacksamma för möjligheten att hjälpa till att utveckla och främja turismen i vår skärgård, och att få erbjuda resenärer en mysig och fridfull plats i en vacker omgivning där de kan stanna upp och slappna av. Utöver att erbjuda logi vill vi skämma bort lokalbefolkningen, båtgäster, stuggäster och resenärer med god mat tillredd med lokalproducerade ingredienser.
Byggnaden som idag är hotellet och restaurangen Hyppeis Värdshus var från början en byaskola byggd 1904. Skolan stängdes år 1969, och efter det har byggnaden gett rum åt bland annat en liten textilverkstad, en hantverksbutik, samt hyresbostäder.

År 2008 beslöt den dåvarande kommunen Houtskär att den gamla skolan skulle renoveras och göras lämplig för restaurangverksamhet och boende. Före vi, Outi och Sam, köpte den gamla skolbyggnaden hade den redan i flera år fungerat som sommarrestaurang och hotell.

Välkommen hit och uppleva samma sak som vi – platsens otroliga skönhet och lugn!

ta kontakt

Contact Form
Webpage by Ubuntu Productions (Korpo) | Images by Abo CreativesEat Turku, Suvi Elo and Ubuntu Productions
chevron-down