Published: March 29, 2024

Hiljaisuuden retriitti 6.-8.9.2024 saariston rauhassa

Kaipaatko hiljaisuutta, tilaa hengittää ja palautua? Haluatko selkeyttää ajatuksiasi ja vapautua niitä kuormittavista tekijöistä? Tervetuloa mukaan syksyiseen viikonloppuun hiljentymään ja pysähtymään keskellä kauneinta saaristoa. 

Syksyn Hiljaisuuden retriitti antaa sinulle mahdollisuuden pysähtyä olennaisen äärelle. Hiljaisuudessa voit löytää sisäistä rauhaa ja selkeyttää ajatuksiasi ilman ulkoisia häiriötekijöitä. Viikonlopun aikana keskiössä on kokonaisvaltainen mielen ja kehon rauhoittuminen Hiljaisuuden joogan®*, yinjoogan, äänimaljarentoutuksen ja hiljaisuutta vaalivien mietteiden kudelmana. Turvallisessa ilmapiirissä kehosi ja mielesi lepäävät ja löytävät luonnollisen tasapainon.

Tämän ihanan viikonlopun ohjaajana toimii Paula Kangasniemi, pedagogi ja Hiljaisuuden joogan ohjaaja (Hiljaisuuden joogan®). Paula on ohjannut monia viikonloppuja hiljaisuuden teemalla jo monen vuoden ajan. Lue lisää Paulasta alempana.

lyhyesti viikonlopusta

Laskeudumme perjantaina vähitellen hiljaisuuteen illallisen jälkeen. Hotel Hyppeisten emäntä Outi kertoo käytännön asioista ja Paula viikonlopun ohjelmasta, johon osallistuminen on täysin sinun päätettävissä. Illallisen jälkeen vietämme koko viikonlopun hiljaisuudessa sunnuntaihin asti. Suljemme viikonlopun ajaksi puhelimet ja muut elektroniset laitteet ja otamme tauon sähkölaitteiden ja median riippuvuuksista. Viikonlopun aikana voit rentoutua oman sydämesi äärelle, ja tutustua yhä syvemmin siihen, kuka olet. Tutustu koko ohjelmaan alla.

Paikalle voit tulla anonyymisti, sellaisena kuin olet, ilman esittelyjä ja muille itsensä jakamista. Hiljaisuus voi nostaa mielestä joskus vaikeita ajatuksia ja tuntemuksia. Hiljentyminen ei kuitenkaan tarkoita, että joutuu jäämään omien ajatustensa kanssa yksin. Voit aina olla yhteydessä ohjaaja-Paulaan ja puhua mieleesi nousseista asioista.

retriittipaikka

Retriitti toteutetaan merenrannalla, Hotel Hyppeis värdshusin kauniissa ympäristössä. Entisessä, vuonna 1904 rakennetussa kyläkoulussa on lämmin henki, joka luo turvallisen ja rauhallisen paikan hiljaisuudelle ja levolle. Kasvis- ja kalapainotteinen ruoka, emännän hellä huolenpito, paikan kauneus ja kodikkuus luovat sinulle unohtomattomen viikonloppuelämyksen kauniissa Turun saaristossa. Rantasaunan lempeiden löylyjen lomassa voit pulahtaa uimaan tai vain nauttia kuulaasta syysillasta terassilla. Omalla ajalla voit samoilla metsissä ja meren rannalla, käydä melomassa tai levätä.

syksyisen saariston kauneus

Syyskuussa saaristo hiljenee ja luonto alkaa valmistautua talveen. Päivät lyhenevät, lehdet saavat upeat ruskan värit ja linnut valmistautuvat muuttomatkoilleen. Ilma on raikasta ja meri huokuu vielä lämpöä pitkälle syyskuun lopulle. Hiljaa kuiskaten luonto kannustaa meitäkin lepäämään ja hiljentymään, päästämään irti. Luonnon omat äänet tarjoavat lempeän ja rauhoittavan äänimaailman melusaastetta vastaan. Hiljaisuudesta kumpuaa elinvoimaa, joka auttaa meitä palautumaan kuormituksesta ja hellii kehoa ja mieltä. Hiljaisuus on saapunut saaristoon.

saaristo marraskuussa

“Hiljaisuus ei ole poissaoloa, vaan läsnäoloa.”

Thick Nhat Hanh

* Hiljaisuuden jooga® on sairaalapappi, joogaopettaja Heli Harjunpään kehittämä kristillisen joogan muoto, jossa yhdistyvät lempeä kehollinen harjoitus, mielen rauhoittuminen ja hengellisyys.

RETRIITIN ALUSTAVA OHJELMA

PERJANTAI
16.00 – Saapuminen ja majoittuminen
18.00 Illallinen
19.30 Retriitin aloitus: Johdatus hiljaisuuteen ja viikonlopun ohjelmaan. Yhteinen hiljaisuus alkaa
20.00 Hiljentyminen – Hiljaisuuden joogan pieni harjoitus
20.45 Iltatee
21.00 Sauna lämpiää

LAUANTAI
8.00 Sanallinen saate lempeään aamuun ja kehon herättely
9.15 Aamiainen
10.30 – 11.00 Ajatuksia hyvinvoinnista: Mitä se oikeastaan on? Miten sen voi saavuttaa?
12.15 Lounas
13.00 – 15.00 Lepoa ja omaa aikaa
15.00 – 16.30 Hiljaisuuden joogan pitkä harjoitus
16.30 – 19.00 Lepoa ja omaa aikaa
19.00 Illallinen
20.00 Sauna lämpiää
21.00 Illan rauhoittavat mietteet ja iltatee

SUNNUNTAI
8.00 Hiljaisuuden joogan pieni harjoitus
9.30 Aamiainen
10.30 Äänimaljarentoutus
11.00 Omaa aikaa
12.15 Lounas
13.00 Yhteinen hiljaisuus päättyy
13.34 Lähtö kotiin (lautta lähtee klo 14.20)

Viikonlopun ohjaaja Paula Kangasniemen ajatuksia:
“Hiljentyminen turvallisesti yhdessä sitoutuen muiden kanssa on retriiteissäni ydinasia. Pidän tärkeänä antaa ihmiselle tilaa ja valinnan vapautta. Lähestymistapani on ei-suorittavaa, lempeää ja ohjaavaa. Ihminen on riittävän hyvä sellaisena kuin hän on. Yhtä oikeaa tapaa hiljentyä ei ole. Omaan elämääni saan sisältöä luonnosta, saarielämästä, kulttuurista ja ihmisten välisistä kohtaamisista sekä tasapainoa levosta, liikunnasta, hyvästä ruuasta ja arjen työstä.”

“Sydämellisesti tervetuloa hiljentymään kanssani!”

Paula
Majoittuminen
 • 1 hengen huoneessa tai
 • jaetuissa 2 hengen huoneissa tai
 • jaetussa 4 hengen huoneessa

Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku, hyvät sängyt, pyyhkeet ja lakanat. 

Viikonlopun hinta
 • 520 euroa (sis. alv) jaetussa kahden tai neljän hengen huoneessa
 • 590 euroa (sis. alv) yhden hengen huoneessa

Hintaan sisältyy

 • Yöpyminen
 • Ohjattu ohjelma perjantaista sunnuntaihin
 • Viikonlopun ruokailut (aamiaiset, illalliset, lounaat, välipalat, teet ja kahvit)
 • Kajakkien ja SUP-lautojen vapaa käyttö

Maksu

 • Sitova ilmoittautumismaksu 100 euroa maksetaan viimeistään 6 kk ennen viikonloppua.
 • Loppusumma maksetaan paikanpäällä. 
 • Maksimiosallistuja määrä on 14. Retriitti toteutuu, kun minimiosallistujamäärä on täynnä.
 • Maksu ei sisällä matkoja eikä matkavakuutusta.
 • Varaus- ja peruutusehdot saat pyydettäessä.
ilmoittautuminen ja lisätietoja

Outi, puh. 040 175 7538 tai outi(at)hotelhyppeis.fi.
Huom! Ilmoittautuminen on sitova.

Saapuminen Houtskariin
 • Autolla: Paraisilta Nauvon ja Korppoon kautta kolmella lautalla Houtskariin.
 • Julkisilla: Junalla tai linja-autolla Turkuun, josta pääset linja-autolla Houtskariin. Järjestämme haun lautalta tai Näsbyn keskustasta.
 • Autamme sinua tarvittaessa matkan suunnittelussa.
arrow-left