Kaipaatko hengäsdyshetkeä arjesta, kiireetöntä oleskelua ja kevyttä kehonhuoltoa? Haluatko herätä ilman kiirettä, aloittaa aamusi kehoa lempeästi herättelevällä harjoituksella ja nauttia aamiaisen kiireettömästi jokaisesta suupalasta nauttien? 

Tule viettämään viikonloppua kanssamme! Kuuntele kehoasi, ulkoile tai lekottele sängyllä. Nauti kanssamme herkullinen illallinen ja pulahda päivän päätteeksi viileään meriveteen iltasaunan yhteydessä. Voit osallistua viikonlopun ohjelmaan omien halujesi ja jaksamisesi mukaan. Ainoastaan lempeys itseäsi kohtaan on pakollista. Kotiin lähdet levänneenä raikkaasta saaristoilmasta ja positiivisesta energiasta voimaantuneena.

Viikonloppua kanssasi viettävät Sari ja Outi. Lue lisää heistä tämän jutun lopusta, josta löydät myös viikonlopun alustavan ohjelman ja peruutusehdot.

Missä Lempeyden viikonloppu järjestetään?

Hotelli Hyppeis värdshusissa Houtskarissa, Turun saaristossa. Kolme lauttaa, jotka kulkevat Paraisilta Nauvon kautta Korppooseen ja sieltä Houtskariin, irrottavat sinut arjen kiireistä, kun siirryt saariston rauhaan.

Miten majoitut?

Majoittuminen on jaetuissa 2 hengen huoneissa (5 x 2 hh) tai jaetussa 4 hengen huoneessa (1 x 4 hh, liukuovi erottaa kaksi huonetta, yhteinen wc ja suihku). Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku sekä hyvät sängyt.

Mikä on viikonlopun hinta?

Viikonlopun hinta on 490 euroa (sis. alv).

Hintaan sisältyy:

Maksu

Maksimiosallistuja määrä on 14.

Miten ilmoittaudut?

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Outi Fagerlund, puh. 040 175 7538 tai outi(at)hotelhyppeis.fi.

Sari Niskanen on työfysioterapeutti ja personal trainer, positiivisen psykologian practitioner sekä Pilates- ja FasciaMethod-ohjaaja. Lisäksi hänellä on äitiysfysioterapian ja lantionpohjan fysioterapian erityispätevyydet. 45-vuotias Sari on taitava liikunta-alan ammattilainen. Sarilla on 20 vuoden ohjaajakokemus, lämpimän energinen olemus sekä selkeä ohjaus, joka valloittaa ja innostaa sinua hyvinvointiviikonloppumme aikana. Lue lisää Sarista hänen sivultaan.

Outi Fagerlund on paitsi Hotel Hyppeis värdshusin omistaja myös yin-joogaopettaja, jonka kiinnostus joogaan heräsi vuosia sitten. Muutettuaan saaristoon Outi halusi syventää suhdettaan joogaan ja valmistui yin-joogaopettajaksi vuonna 2019. Parhaillaan hän täydentää joogaopettajaopintojaan Heartful Yoga -koulutuksella. Outin rauhallisesta joogasta ovat saaneet nauttia houtskarilaiset naiset jo viimeisen kolmen vuoden ajan. Jooga sopii jokaiselle, sillä se pitää huolta sekä kehon että mielen hyvinvoinnista.

VIIKONLOPUN OHJELMA
Perjantai
Saapuminen ja majoittuminen
Tervetulodrinkki ja -smoothie 
Saaristolaisillallinen
Outin hyvän yön yin-jooga
Iltasauna ja pulahdus mereen

Lauantai
Lempeän herättelevä aamuvenyttely
Hyvän olon kiireetön aamiainen
Positiivisuusluento ja keskustelua 
Lounas
Pilates Sarin johdolla
Saaristoillallinen
Rentouttuva iltasauna yrttihoidoilla

Sunnuntai
Lempeän herättelevä aamuvenyttely
Aamiaisbrunssi
Huoneiden luovutus ja kotiinlähtö

PERUUTUSEHDOT:

  1. Ilmoittautuminen on sitova.
  2. Mikäli kurssi ei toteudu tai se peruuntuu viranomaismääräyksestä johtuen koronan vuoksi, ilmoittautumismaksu palautetaan täysimääräisenä.
  3. Mikäli perut osallistumisesi 1.9.2021 tai sen jälkeen, osallistumismaksu veloitetaan kokonaisuudessaan.
  4. Mikäli joudut perumaan kurssin sairastumisen vuoksi, varausmaksu palautetaan. Tämä edellyttää lääkärintodistusta tai muuta luotettavaa selvitystä sairastumisesta. Mikäli sinut on määrätty koronakaranteeniin, myös tästä on esitettävä luotettava terveydenhuoltoalan selvitys, jolloin ilmoittautumismaksu palautetaan.
  5. Pidätämme oikeuden kurssia ja sen järjestämistä liittyviin muutoksiin.

Meillä on jälleen ilo olla mukana järjestämässä rentouttava joogaviikonloppu Ainon ja Marjukan kanssa. Syyskuussa saaristo on jo hiljentynyt, luonto valmistautuu värikylläisenä vastaanottamaan syysmyrskyt ja viilentynyt merivesi kutsuu sinua uimaan. Ota hetki aikaa itsellesi ja tule viettämään rentoa viikonloppua Hotel & restaurant Hyppeis värdshusiin ja saaristoon!   

Ohjelmassa on mm. Flow- ja Yin-joogaa, rauhoittava GroundingYin-hoito, intialaisen päähieronnan tai ayurvedisen kävelyhieronnan workshop, mielikuva- ja hengitysharjoituksia. Viikonloppuun sisältyy rentoa yhdessäoloa ja saunomista. Lisäksi sinua hemmotellaan herkullisella, lähellä tuotetulla ja sesongin mukaisella kasvisruoalla. 

Ehkä haluat joogaohjelman lomassa myös lähteä melomaan, pyöräillä upeissa saaristomaisemissa tai rentoutua riippukeinussa hyvän kirjan parissa? Retriitin ohjelma räätälöidään osallistujien toiveiden mukaan, rentoutuminen ja kiireetön yhdessäolo mielessä pitäen.

Retriitin hinta: 
Early bird -hinta: 390 eur (1.8. asti), sen jälkeen 420 euroa.

Hintaan sisältyy:
- kahden yön majoitus jaetussa 2 hh
- 6 ateriaa
- osallistujien toiveiden mukaan räätälöity joogaohjelma
- rantasaunan käyttö aamuin illoin

Sitovan ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan 100 euron varausmaksu, joka palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan.

Varmista paikkasi ja ota yhteyttä: 

ainoyogapilates@gmail.com tai yogamarjukka@gmail.com

Varaathan paikkasi pian! Mukaan mahtuu 12 ensimmäistä.

Retriitin ohjaajat, Aino Pajukangas ja Marjukka Zohar, ovat molemmat kansainvälisen jooga-allianssin sertifioimia joogaohjaajia (RYT-200). Aino on myös sertifioitu Grounding Yin -ohjaaja, Suomen Terveysliikunta Instituutista valmistunut PilatesHealth I-tason ohjaaja sekä NLP Practitioner. Marjukka on opiskellut perinteistä kiinalaista lääketiedettä kolmen vuoden ajan Suomen Taolaisessa Neijing-koulussa sekä käynyt vaihtoehtoterapeuttisia kursseja mm. intialaisesta päähieronnasta ja ayurvedisesta kävelyhieronnasta.

Tervetuloa syksyiseen saaristoon!

Silmiini osui toukokuun alussa Mårten Mickosin artikkeli O dyra skärgård Åbo Underrättelse -lehdessä. Sen luettuani pohdin, että hotellimme ja ravintolamme asiakkaat poikkeavat jutussa mainituista saaristomatkailijoista, eli niistä, jotka kokevat saariston palvelut kalliiksi. 

Neljä vuotta alalla toimineena yrittäjänä olemme vain muutaman kerran kohdanneet kritiikkiä, että olemme liian kalliita. Mahtaakohan se kertoa siitä, että hintatasomme on ihan liian alhainen? Voi olla, mutta toivon kovasti, että syy löytyy muualta. 

Avasimme Hyppeis värdshusin kesällä 2018. Alusta lähtien paikallisuus ja lähiruoka ovat olleet ravintolatoimintamme perusta. On sanomattakin selvää, että tällä konseptilla me maksamme enemmän niistä raaka-aineista, joissa eniten voisimme säästää, jos tilaisimme muuta kuin kotimaista ja lähellä tuotettua, eli liha- ja kalatuotteista.  

Oliko lähiruokaan keskittyminen hyvä päätös? Kyllä. Saamme todella paljon hyvää palautetta asiakkailtamme raaka-aineiden laadusta, mausta ja vastuullisuudesta. Kerran silmiini osui arvostelu, jossa illallistamme kritisoitiin kalliiksi. Harmitti, totta kai. Olisin halunnut kertoa kommentoijalle seuraavat asiat: lihan annokseesi kasvatti Johanna tai Kirsi naapurisaarilta, perunat sinulle viljeli naapurimme Niklas ja tomaatit istutti ja poimi Ragni. Olisin kertonut hänelle, että heidän on saatava palkka työstä, jota he tekevät aamusta iltaan, joskus jopa öisin (todellakin, perunantaimia kastellaan keväällä öisin, jos on hallanvaara). Olisin sanonut, että me tiedämme mistä raaka-aineet annokseesi tulevat.

Suurin osa vieraistamme haluaa maksaa laadusta, hyvästä tuotteesta, palvelusta ja elämyksestä, jonka heille mahdollistamme. Vieläpä useamman kerran kesässä. Monet palaavat hotelliimme ja ravintolaamme uudestaan. Edellä mainittujen seikkojen lisäksi uskon, että he haluavat tukea pieniä paikallisia yrittäjiä ja kotimaisuutta. Kiitos siitä! Teidän avullanne voimme jatkaa samalla linjalla!

Mårtenin artikkelissa mainittiin myös laiturimaksut. Jos seuraat Saariston satamat -ryhmää Facebookissa, niin tiedät, että satamamaksut jos mitkä puhuttavat joka kesä. Laituri ja poijut, jotka sijaitsevat yksityisomistuksessa olevan (ei metsähallituksen tai jonkun säätiön) tonttimme rannassa, eivät tulleet siihen ilmaiseksi. Ne olivat investointi, ei omasta pussista, vaan pankin. Toki saimme rakentamiseen tukea ELY-keskukselta, kiitos siitä!

Kahdenkymmenen euron yöpymismaksu vierassatamassa ei mielestäni ole kovin paljon. Muutaman tunnin pysäköinti kaupungissa maksaa paikoin jopa enemmän. Jos vielä lasketaan kuinka monta vuotta kolmekymmentä metriä pitkän laiturin takaisinmaksuaika tuolla summalla on, niin vuosi ja toinen eivät riitä. Me laskimme, emmepä laske toiste. Sen sijaan olemme iloisia siitä, että voimme tarjota veneilijöille rauhallisen yöpymispaikan laiturissamme ihanassa Hyppeisten kylässä. 

Tiesimme jo ennen tänne muuttoa, että saaristoyrittäjyys on silkkaa hulluutta. Kausi kestää parhaimmillaan kolme-neljä kuukautta, joten ei tätä työtä rahasta tehdä. Tätä tehdään rakkaudesta saaristoa, upeaa luontoa ja sen kaikille tarjoamia elämyksiä kohtaan. Siksi toivon, että ennen kuin kauhistelet saariston hintatasoa, mieti mistä maksat. Meillä maksat pakollisten palkkakulujen ja muiden kustannusten jälkeen laadusta, kokkiemme ja muun henkilökunnan ammattitaidolla tehdystä työstä sekä kotimaisuus- ja lähiruokavalinnoilla tehdystä vastuunkannosta ympäristöä kohtaan. Lisäksi tuet kauttamme muita saariston pienyrittäjiä ja varmistat, että saat jatkossakin aitoja saaristolaispalveluita ja -tuotteita.

Tervetuloa Hyppeisiin!

Outi ja Sam

Tervetuloa yöpymään ja herkuttelemaan kesällä 2021! 
Olemme auki seuraavasti:

Ravintola

Maanantai 14.6. - sunnuntai 27.6. klo 14 - 20 (keittiö sulkee klo 19).
Maanantai 28.6. - sunnuntai 22.8. klo 17 - 22 (keittiö sulkee klo 21).
Lounasta tarjolla joka päivä maanantai 28.6. - 1.8. klo 11.30 - 14.30.
Viikoittain vaihtuvien kesäkokkiemme menyt julkaistaan nettisivuillamme maanantaisin ko. kokin viikolla.
Ravintolamme on muina kuin yllä mainittuina aikoina auki vain hotellissa yöpyjille. 
Pöytävarauksia otamme vastaan puhelimitse 040 175 9880.

Hotelli

Toukokuusta syyskuun loppuun. 
Voit varata yöpymisen nettisivujemme kautta. Varauskalenterimme on ajantasalla ja suurin osa kesästä on jo loppuunvarattu, toivottavasti löydät sinulle sopivan vierailuajankohdan.
Ravintolamme on muina kuin yllä mainittuina aikoina auki vain hotellissa yöpyjille. 
Sydämellisesti tervetuloa nauttimaan ihanasta saaristomiljööstä ja hyvästä ruoasta! 


Outi, Sam ja Hyppeisten kesähenkilökunta

Kun yhdistetään taitavat keittiömestarit, parhaat raaka-aineet ja saariston kesä, mitä syntyy? Gastronominen ruokaelämys meren äärellä ravintola Hyppeis värdshusissa. 

Kun kolme vuotta sitten ostimme hotelli- ja ravintola Hyppeis värdshusin, meillä oli selkeä visio siitä, että ruoan pitää yksinkertaisesti olla hyvää. Sen pitää olla lähellä tuotetuista raaka-ainesta tehtyä, mutta ei liian fiiniä. Mutta mistä saisimme sellaisen kokin, joka tulee vain kesäkaudeksi töihin kauaksi saaristoon? Asiaa ääneen pohdittuamme ystävämme Anssi ehdotti, että miksi emme ottaisi useampaa kokkia töihin vuorotellen. Näin syntyi idea viikottain vaihtuvista kokeista. 

Laitoimme verkot vesille ja ensimmäisenä saarelle saapui neljä kokkia. Tänä kesänä heitä on jo yhdeksän ja useampi tulee toista tai kolmatta kesää saaristoon. Kokeistamme Johannes Berlin on ollut mukana alusta asti. Hän on sparranut, ideoinut ja kehittänyt konseptiamme. Johannesta meidän on myös kiittäminen loistavasta kokkijoukostamme, sillä suurin osa heistä tulee Johanneksen verkostojan kautta. Ja ihan kuten meillekin, saaristosta on tullut Johannekselle rakas paikka, jopa niin rakas, että hän viettää Hyppeisissä melkein koko kesän. Omien kokkiviikkojensa jälkeen aamiais- ja lounastarjoilut ovat Johanneksen vastuulla. 

Sinun ei tarvitse olla foodie vieraillaksesi meillä. Riittää, että tykkäät syödä hyvin.

Kokkikonseptimme suosio yllätti meidät täysin. Ravintolamme iltakattauksiin on ollut jonoa jokaisena kesänä. Kesällä 2020 katoimme illallispöydät myös puutarhaan sään salliessa. Näin pystyimme tarjoamaan useammalle mahdollisuuden tulla nauttimaan hyvästä ruoasta kauniissa saaristolasmiljöössä meren rannalla. 

Meidän mielestämme on ainutkertaista, että saaristosta saa yhdeksän viikon ajan joka viikko jotain uutta ja yllätyksellistä. Sinun ei tarvitse olla foodie vieraillaksesi meillä, riittää, että tykkäät syödä hyvin. 

Mutta miksi huippukokit tulevat Hyppeisiin? Varaa pöytä illalliselle ja tule kysymään sitä heiltä itseltään! Varaa pöytä puh. 040 175 9880.

Vierailevien keittiömestariemme kattaukset ovat tiistaista sunnuntaihin alkaen klo 17.

Sydämellisesti tervetuloa! 

Hyppeis värdshusin kokkivieraat kesällä 2021

15.–27.6. Johannes Berlin
29.6.–4.7. Patrik Lindström
6.–11.7. Markus Murtovaara
13.-18.7. Erno Kemi
20.-25.7. Samuil Angelov
27.7.–1.8. Antti Asujamaa
3.-8.8. Oona Bondestam
10.-15.8. Kari Julin ja Matias Haapsaari
17.-22.8. Kari Julin

Meille ruoka on elämys, nautinto ja makujen sinfonia. Se on kiireetöntä yhdessäoloa ystävien kanssa, muistojen luomista ja elämästä nauttimista. Se on laadukkaita ja maukkaita raaka-aineita, joiden aidot maut tulevat esiin kokkien taitavissa käsissä.

Emme tarjoile pikaruokaelämyksiä ja puolivalmisteita, vaan ravintolamme ruoka valmistetaan alusta loppuun asti omassa keittiössämme. Käytämme pääasiassa lähellä tuotettuja ja kauden raaka-aineita. Tunnemme tuottajamme henkilökohtaisesti - perunamme tulevat naapurista Niklakselta, naudanliha Korppoosta Johannalta ja lampaanliha Nauvosta Kirsiltä, kalat Houtskarista ja Paraisilta. Kotimaisuus on meille tärkeää, niin ekologisista kuin eettisistäkin syistä. Emme kuitenkaan sulje pois ulkomaalaisia herkkuja, etenkään aikana, jolloin vain voimme haaveilla ruokamatkasta muihin maihin. Mutta miksi lähteä kauemmaksi? “Tunnelma täällä on kuin italialaisessa bistrossa”, totesi eräs ihana vieraamme viime kesänä.

Kesällä ruokaelämyksestä vastaavat maailman ihanimmat ja ammattitaitoisimmat kokkimme. Heitä on tänä kesänä kaikkiaan kahdeksan: Johannes Berlin, Erno Kemi, Patrik Lindström, Antti Asujamaa, Oona Bondestam, Matias Haapsaari, Kari Julin ja Markus Murtovaara. He tulevat vuorollaan saaristoon viikoksi, joten menyymme vaihtuu kesällä viikottain, aina juhannuksesta elokuun toiseksi viimeiselle viikolle. Aah, mikä elämys on päästä nauttimaan joka viikko uusia yllättäviä makuja!

Ihania elämyksiä, niitä me haluamme tarjota sinulle. Rentoa ja välitöntä tunnelmaa, sydämellistä palvelua. Hersyviä hetkiä ystävien, rakkaiden ja ruoan sekä juoman parissa.

Tervetuloa!

Webpage by Ubuntu Productions (Korpo) | Images by Abo CreativesEat Turku, Suvi Elo and Ubuntu Productions
Label