Kaipaatko lomaltasi rentoutumista ja lepoa yhdistettynä rentoon luonnossa liikkumiseen? Sitten sinun kannattaa jatkaa lukemista...

Kun ensimmäisen kerran vierailin Houtskarissa, ymmärsin löytäneeni paikan, jossa elämäntahti luonnostaan hidastuu. Saariston sydämessä sijaitsevan Houtskarin koskematon luonto tarjosi rauhallisen “pakopaikan” kaupungin hälinästä. Metsässä kulkiessani kuulin vain lehtien kahinaa jalkojeni alla, merikotkan huudon ja tuulen hiljaisen kuiskauksen.

Yksi lempiharrastuksestani on melominen peilityynillä vesillä aamunkoitteessa tai iltamyöhällä. Melonta on maaginen kokemus, jonka kautta olen todella lähellä luontoa. Rakastan myös samoilua, ja kyläteillä ja metsäpoluilla kulkeminen tarjoaa henkeäsalpaavia näkymiä saaristoluontoon. Usein kävelyilläni törmään peuroihin ja hirviin, löydän erilaisia metsäneläinten jälkiä ja jätöksiä. En ole yksin, vaikka hiljaisuudesta niin voisi päätellä.

Jos etsit paikkaa, jossa syke laskee ja hengityksesi rauhoittuu meren liikkeen ja tuulen lempeän virtauksen kanssa, Houtskari on sinua varten!

MELONTA JA SUP-LAUTAILU

Hyppeisten ympäristöstö heijastaa sitä rauhallista kauneutta, jota saaristomeri tarjoaa. Jokaisella melan vedolla pääset lähemmäksi ja osaksi luonnon ihmeistä, löydät piilossa oleviin poukamiin, näet lintuja pesimässä kallioilla ja kaislikoissa. Hiljalleen meloessa kaikille on oma paikkansa, sulassa sovussa. 

Jos et halua mennä melomaan, kokeile suppailua! Se tarjoaa myös oivan tavan tutustua saaren kauneuteen mereltä käsin. Hyppeisten venevajat mereltä nähtynä ovat autenttista saaristoa parhaimmillaan. Ja älä huoli, suppailu ei ole ollenkaan vaikeaa!

KÄVELY JA PYÖRÄILY

Hyppeisissä voit kävellä pitkin pieniä teitä tai tehdä retken metsään. Kävelyretki vie sinut paikkoihin, missä hiljaisuuden rikkoo vain lehtien värinä, kaukaisten aaltojen äänet tai paikallinen viljelijä traktorillaan. Saariston ilma on lisäksi niin puhdasta, että voit nähdä naavaa puissa. 

Pyöräilemällä pääset pidemmälle! Voit pyöräillä saarelta toiselle ja tutustua pieniin kyliin. Tai ehkä haluat vierailla Näsbyn kylässä, joka on noin seitsemän kilometrin päässä hotellilta. Matka sinne taittuu maisemallisesti kaunista reittiä, kulkien kauniiden punaisten puutalojen ohi. Vieraile Näsbyssä venemuseossa, kirkossa ja vierasvenesatamassa. Pyöräily tarjoaa sinulle vilauksen saariston elämäntavasta, joka on pysynyt muuttumattomana sukupolvien ajan.

Couple bicycling on a sandy road
Couple sitting close to Borgberg high up on a cliff and drinking coffee
Kiipeäminen Borgbergin näköalatorniin

Matka ylös Borgbergin näköalatorniin on odotuksen täyteinen matka, sillä huipulle saavuttaessa sinua tervehtii henkeäsalpaava näkymä, joka vangitsee saariston loiston olemuksen – maan ja meren harmonisesti lomittuneen mosaiikin, vihreät metsät ja harmaana hohtavat kalliot. Borgberg on vain kahden kilometrin päässä hotellista, oiva aamulenkki ennen tai jälkeen aamiaisen.

Paikka, jossa rentoutua, levätä ja liikkua

Me olemme paljon muutakin kuin vain majoituspakka – olemme paikka, jossa voit levätä ja rentoutua. Voit rentoutua puutarhan riippumatossa, käydä kävelyllä tai lähteä meriseikkailulle. Meiltä voit vuokrata kajakkeja, SUP-lautoja ja pyöriä. rent. Kun olet viettänyt päivän luonnossa, joka merellä tai metsässä, voit rentoutua rantasaunassa, uida vesilintujen huudellessa kaislikosta ja löytää rauhan tunteen, kuten minäkin olen.

Toivon, että ehdit lomallasi tutustua saaristoluonnon kauneuteen ja koet sen parantavan voiman. 

Minulle ensi käynti saaristossa oli kokemus, joka ei ainoastaan vanginnut sydäntäni vaan sai minut myös arvostamaan saariston yksinkertaista ja koskematonta kauneutta. Tervetuloa Houtskariin lataamaan akkuja!

Tervetuloa paratiisiini,
Outi

PS. You can rent both bikes, kayaks and SUP-boards at our place, even when you're not staying overnight at the hotel!

Toivomme, että blogikirjoituksemme antaa vinkkejä ja inspiroi sinua saaristomatkailuun. Jos kaipaat lisätietoja siitä, miten saapua Houtskäriin tai sinulla on muita kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä meihin osoitteessa info@hotelhyppeis.fi.

Valokuvat: Visit Parainen

Tälle ja ensi vuodelle on luvassa monipuolisia ja inspiroivia hyvinvointiretriittejä*, joihin voit osallistua yksin tai ystävän kanssa. Löydät alta vuoden 2024 myynnissä olevat viikonloput sekä osan vuoden 2025 retriiteistä. Löytyisikö sieltä sinua kiinnostava hemmotteluloma?

Viikonloppujen teemat vaihtelevat muun muassa palautumisesta joogaan, tanssiin ja pilatekseen. Tavoitteenamme on tarjota keinoja tasapainoisempaan elämään ja auttaa sinua löytämään keinoja omaan hyvinvointiin panostamiseen. Haluamme tarjota unohtumattomia kokemuksia, jotka edistävät hyvinvointiasi.

Saat myös ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea luonnonrauhaa ja hiljaisuutta kauniissa saaristoympäristössä. Monta vuotta saaristossa asuneina olemme huomanneet, että yhteys luontoon on keskeinen osa hyvinvointia. Tarjoamme paikan, jossa voit irrottautua arjen kiireistä ainutlaatuisen saaristoluonnon ympäröimänä.

Hyvä ruoka ei myöskään jää retriiteillä unholaan. Nautimme herkullisia aterioita, jotka on valmistettu rakkaudella alusta asti omassa keittiössämme. Kauden raaka-aineita, väriä lautasella nautinnollisia herkkuja unohtamatta. Meillä hyvinvointi alkaa lautaselta!

Tervetuloa mukaan nauttimaan elämästä, saaristosta, hyvästä ruoasta ja itsesi hemmottelusta. Nähdään hyvinvointiretriitillä!

Lisätietoja saat linkkien takaa tai lähettämällä viestiä meille.

Lämpöisin terkuin,
Hotel Hyppeisin "hyvinvointiemäntä" Outi

vuoden 2024 retriitit

Palauttava joogaloma 19.-21.4. (Vielä 1 huone vapaana 1-2 hengelle)

Tanssi- ja liikeviikonloppu 26.4.-28.4.

Voimauttavat vaihdevuodet 3.5.-5.5. (Täynnä)

Purjehdus- ja joogaviikonloppu 17.-19.5. (Täynnä)

Hiljaisuuden retriitti 6.-8.9. LISÄTIETOJA TULOSSA PIAN!

Purjehdus- ja joogaviikonloppu 13.-15.9. (Ilmoittautuminen auki)

Lempeyden viikonloppu 20.-22.9. (Täynnä)

vuoden 2025 retriitit

Pilates-viikonloppu 12.-14.9. LISÄTIETOA TULOSSA PIAN!

Toinen kevät - avaimet hyvinvointiin -viikko 6.-11.10. HUOM! Ohjelma tulossa piakkoin (Outi Fagerlundin ja Teresa Välimäen kanssa) ja paikkana on ihana Happy Hamlet, Ranska (jonne linkki vie).

"Hienoa oli se, miten vapaa ja rento ilmapiiri vallitsi viikonloppuna, kuitenkin kaikkien yksityisyyttä kunnioitettiin." 

"Ohjattujen tuntien kokonaisuus on hyvä. Ainakin minulla oli riittävästi tunne siitä, että jotain on tullut tehtyä ja samalla kuitenkin rentoutunut ja energinen olo."

*Retriitti eli retretti (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’ < lat. retraho, ’noutaa takaisin’) on vetäytymistä arkielämästä ja hiljentymistä esimerkiksi hengellisistä syistä tai stressin välttämiseksi.

Saariston rengastien varrella Paraisilta Houtskariin on monta pysähtymisen arvoista kaunista paikkaa ja lukuisia maksuttomia käyntikohteita. Kokosin tähän blogiin viisi vinkkiä, jotka voit lisätä matkasuunnitelmaasi. Ne tarjoavat sinulle sekä luonnonkauneutta että kulttuurillisia kokemuksia.

  1. Vanhan Malmin puutaloalue Paraisilla
    Vanhalla Malmilla, Paraisten keskustassa voit ihailla alueen idyllisiä kujia ja värikkäitä puutaloja, jotka muodostavat kuvankauniin kokonaisuuden. Vanhan Malmi on tunnettu hyvin säilyneestä, perinteisestä puutalokannastaan, joka tarjoaa ainutlaatuisen kuvan menneiden aikojen elämästä ja rakennustyylistä. Alue on ihanteellinen kohde sinulle, jotka nautit rauhallisista kävelyretkistä ja haluat kokea osan suomalaisesta kulttuuriperinnöstä.

  2. Nauvon kirkko ja Kirkkopuisto
    Pienellä mäennyppylällä, Nauvon keskustassa, sijaitsee keskiaikainen harmaakivikirkko ja sitä ympäröivä kirkkopuisto, jotka ovat mainioita pysähdyspaikkoja rengastien varrella. Kirkko on rakennettu 1400-luvulla ja sen historiallinen arkkitehtuuri tarjoaa kiehtovia yksityiskohtia eri aikakausilta. Kirkkoa ympäröivä rauhallinen puistoalue on kaunis paikka vaikka piknikille.

  3. Saaristokeskus Korpoström Korppoossa
    Saaristokeskus Korpoström Korppoossa sijaitsee jonkun matkan päässä rengastieltä. Keskuksessa on paljon tietoa saariston luonnosta, historiasta ja kulttuurista ja se tarjoaa loistavan tilaisuuden oppia lisää saariston elämästä ja ympäristöstä. Lisäksi ulkoilureitit saaristokeskuksen ympärillä tarjoavat mahtavia mahdollisuuksia nauttia alueen luonnosta. Huom! Osa näyttelyistä on maksullisia.

  4. Näsbyn meditaatiopolku Houtkarissa
    Houtskarin kirkonkylällä (Näsbyssä) oleva 1,5 km pitkä meditaatiopolku tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua saariston tyypilliseen luontoon. Polku alkaa kirkon portin läheltä ja kulkee rantaa pitkin. Matkan varrella on useita levähdyspaikkoja, joissa voit nauttia näköalasta ja pulahtaa mereen vilvoittelemaan. Käy myös samalla Pyhän Marian kirkkossa. Huom! Meditaatiopolku on niin uusi, että siitä ei löydy vielä tietoa netistä.

  5. Näköalatorni Borgberg Houtskarissa
    Jerviksen kylässä, noin 2 km ennen Hotel Hyppeis värdshusia, sijaitsee näköalatorni Borgberg, josta on loistavat näkymät hyvällä säällä jopa Ahvenanmaalle asti. Reitti huipulle on lyhyt, vain 50 metriä, mutta maisema ylhäältä on sitäkin palkitsevampi. Melkein ylös asti torniin johtavat hienot portaat, joita voit hyödyntää vaikka porrastreenamiseen, jos haluat nostaa hien pintaan. Keväisin ja syksyisin Borgberg on lintuharrastajille hyvä muuttovirtojen seurantapaikka.

Nämä viisi maksutonta kohdetta tarjoavat monipuolisia elämyksiä niin luonnon ystäville kuin kulttuurin ja historian harrastajille. Saariston rengastie on täynnä pysähdyspaikkoja, joiden toivomme jäämän mieleesi pitkäksi aikaa.

Pakkaa matkaan seikkailumieltä, pysähdy näissä kauniissa kohteissa ja pidä lompakko taskussa. Tue toki paikallisia yrittäjiä matkan varrella pysähtymällä kahville tai lounaalle jossain pienistä sympaattisista paikoista.

Toivotamme sinut sydämellisesti tervetulleeksi Houtskariin!
Outi & Sam

Toivomme, että blogikirjoituksemme antaa vinkkejä ja inspiroi sinua saaristomatkailuun. Jos kaipaat lisätietoja siitä, miten saapua Houtskäriin tai sinulla on muita kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä meihin osoitteessa info@hotelhyppeis.fi.

Olitpa sitten pyörän selässä tai auton ratissa, matka Houtskariin ja saaristoon on mielestämme unohtumaton seikkailu. Kolmen lautan päässä oleva Houtskari ja maisemat matkan varrella tarjoavat tilaisuuden sukeltaa syvälle Suomen saariston henkeäsalpaavaan kauneuteen, samalla kun ajelet pitkin kapeita ja kiemurtelevia maanteitä pitkin ja nautit merillisistä maisemista. Uskotko meitä, jos sanomme, että verenpaineesi laskee lautta lautalta?

Jos aloitat matkasi Turusta, suuntaa kohti Kaarinaan ja sieltä Paraisille. Seuraa viehättävää ja suosittua Saariston Rengastietä aina Houtskariin asti.

Kilometreissä matka Turusta Houtskäriin on vain 90 kilometriä, mutta ajallisesti siihen menee noin 2,5 - 3 tuntia autolla ja bussilla lauttojen vuoksi. Pyörällä? Se riippuu sinusta. Suosituksemme on, että matkusta hitaasti. Yövy Nauvossa tai Korppoossa ennen kuin jatkat matkaa Houtskariin. Käy kahvilla, syömässä, tutustu pieniin kauppoihin tai nähtävyyksiin. Pysähdy ja pulahda uimaan tai syö piknikeväät matkan varrella. Meillä on useita vakiopysähdyspaikkoja, muutamia niistä ovat kahvila Sattmark Paraisilla ja Oak Tree Café Nauvossa.

Kolme keltaista lauttaa tuovat sinut Houtskariin. Lauttamatkat ovat osa matkaelämystä, saat katsella merimaisemia, hengähtää ja levätä.

Ferry on its way to Houtskär

Reittikuvaus Paraisilta Houtskariin

Hotel Hyppeis facade in late srping

Matkustaminen Houtskäriin on enemmän kuin pelkkä määränpää; se on kiireetöntä etenemistä ja matkantekoa. Siirtymä Nauvon vilkkaasta (meidän mielestämme) kyläelämästä Houtskarin autenttiseen saaristomaisemaan on silmiinpistävä. Kun entisessä elämässämme tulimme Houtskariin, totesimme, että verenpaine laskee lautta lautalta. Nauti matkan varrella maisemista ja saaristoyrittäjien sekä muiden matkailijoiden kohtaamisista.

Kun suunnittelet saaristolomaasi, pysy avoimena odottamattomalle, sillä usein juuri spontaanit kokemukset jäävät syvimmin muistiin. Sisäinen rauha ja kiireettömyys astuvat esiin.

Kysymyksiä? Niihin voi löytyä vastaus Paraisten kaupungin matkailun sivulta.

Tervetuloa Houtskariin!

Lämpimin terveisin,
Outi ja Sam

Toivomme, että blogikirjoituksemme antaa vinkkejä ja inspiroi sinua saaristomatkailuun. Jos kaipaat lisätietoja siitä, miten saapua Houtskäriin tai sinulla on muita kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä meihin osoitteessa info@hotelhyppeis.fi.

Kuvat 1 & 2 Anna Gröning, kuva 3 Ubuntu Productions

The serene island of Houtskär, nestled in the heart of Finland's Archipelago Sea, is an ideal holiday destination nature lovers, but also for those who seek quietness, slow life and authenticity. Part of the Parainen municipality, our enchanting islands offers a blend of breathtaking natural landscapes, authentic cultural heritage, and a tranquil atmosphere. 

Being far away from the mainland doesn’t mean that you can’t reach us, opposite! The beautiful Archipelago Trail guides you through the islands and all the way to Houtskär. For those seeking a unique and eco-friendly ways to explore the Finnish archipelago, journeying to Houtskär by bike presents an adventurous and sustainable travel option. 

Our quick guide aims to equip you with all the necessary information and tips to embark on this remarkable journey, ensuring a memorable experience as you travel along the scenic route leading to Houtskär and our beautiful place - Hotel Hyppeis värdshus.

"I realised I’d never been more detached from the rest of the world. It felt fantastic"*

Preparation for your journey

A highlight of this archipelago adventure is the popular Archipelago Trail, a route that weaves through the islands of Nauvo, Korppoo, Houtskär and Iniö, offering unparalleled views and a deep connection with the pristine nature of the area. The trail, accessible by both bike and car, serves as a thread that links the main islands, including Houtskär. 

Embarking on a journey to Houtskär, whether by bike or car, requires a little bit preparation to ensure a smooth and enjoyable trip. The Archipelago Trail offers stunning views and unique experiences, but it also demands respect for nature and readiness for its challenges. Here’s how to best prepare for your adventure:

For bikers:

For those travelling with car:

With your bike tuned or your car checked, and all essentials packed, you’re almost ready to hit the Archipelago Trail and journey towards the beautiful island of Houtskär! We warmly welcome you to our place❤️.

This blog post aims to guide and inspire your journey to Houtskär, highlighting the essentials for a fulfilling trip. In our next blog post we’ll give you more detailed instructions and route descriptions  about how to get to Houtskär. 

Until then, have a great day!

Outi ja Sam

PS. If you need further information on any specific aspect of traveling to Houtskär, or wish to explore another topic, just be in touch! We’re happy to help you: info@hotelhyppeis.fi

*Quote taken from the article in The Guardian (from 2021)

HUOM. MUUTTUNUT AJANKOHTA!

Kirmaa kevätlaitumelle tanssin ja liikkeen parissa upeissa merellisissä saaristomaisemissa. Nauti tanssista ja kesään heräävästä luonnosta Hotel Hyppeisissä Houtskarissa!

Tanssi- ja liikeviikonloppu pitää sisällään lempeitä liikkeitä, iloista, rytmikästä ja mukaansa tempaavaa afrikkalaista tanssia ja läsnäolon harjoituksia. Illan tullen rentoudutaan yinjoogaan parissa ja tietenkin saunoen, uiden ja hyvää ja herkullista ruokaa nauttien! 

Viikonlopun ohjaajana toimii tanssitaiteilija Pauliina Diallo. Pauliina on toiminut tanssialalla runsaat kaksikymmentä vuotta opettaen, esiintyen ja tuottaen tanssiesityksiä ja koreografioita. Hän järjestää myös tanssi- ja hyvinvoinninkursseja. Pauliinan opetusrepertuaariinsa kuuluu mm. afrikkalainen tanssi, nyky- ja jazztanssi, jooga, liikeimprovasaatio, lempeä tanssillinen liike ja paljon muuta. Erityisen lähellä Pauliinan sydäntä on liike ja sen parantava ja puhdistava voima sekä liikkeen tuoma energioiden kohoaminen.

Pauliina Diallo nauttii kesäauringosta

Houtskarissa Pauliina haluaa hyödyntää saariston upeaa luontoa ja meren läheisyyttä harjoituksissa antaen osallistujille samalla mahdollisuuden nauttia kaikilla aisteilla raikkaasta meri-ilmasta ja kesään heräävästä luonnosta.

"Afrikkalainen tanssi ja musiikki ovat kulkeneet mukanani koko tanssiurani aikana, ja ne ovat tuoneet paljon iloa ja rytmiä sekä fyysistä kuntoa elämääni."

MAJOITTUMINEN
Majoittuminen on jaetuissa 2 hengen huoneissa (5 x 2 hh) tai jaetussa 4 hengen huoneessa (1 x 4 hh). Kaikissa huoneissa on oma wc, suihku ja hyvät sängyt. Liinavaatteet ja pyyhkeet löytyvät huoneista.

HINTA
Viikonlopun hinta on 520 euroa (sis. alv) jaetussa 2-4 hengen huoneessa, 570 euroa (sis. alv) 1 hengen huoneessa (muutama 1 hh varattavissa). 

Hintaan sisältyy:

ILMOITTAUTUMINEN

LISÄTIETOJA
Outi, Hotel Hyppeis värdshusin emäntä, puh. 040 175 7538 tai outi@hotelhyppeis.fi

Pauliinan Instagram-tilille ja Facebook-sivulle

VIIKONLOPUN ALUSTAVA OHJELMA

Perjantai 26.4.
Klo 15-: Saapuminen Hyppeisiin omaan tahtiin, taloksi asettautuminen ja välipalasmoothie 
n. Klo 18. - 19.15: Lempeä tanssillinen liike- ja venyttelyrentoutus (sään salliessa ulkona)
Klo 19 - 20: Illallinen
Klo 20.30-: Rantasaunan lempeät löylyt ja rentoutumista

Lauantai 27.4.
Klo 8 - 9: Aamukahvia, teetä ja pientä purtavaa  
Klo 9 - 9.45: Lempeitä herättäviä aamuliikkeitä keholle ja mielelle (sään salliessa ulkona)
Klo 10: Aamupala
Klo 11 - 12.30: Afrikkalainen tanssituokio 1 (sään salliessa ulkona)
Klo 13: Lounas
Omaa aikaa klo 16 asti
Klo 16 - 17.30: Afrikkalainen tanssituokio 2 (sään salliessa ulkona)
Klo 18 - 19: Illallinen 
Klo 19.30 - 20.30: Yinjooga ja syvärentoutus
KLo 21-: Rantasaunan lempeät löylyt ja rentoutumista

Sunnuntai 28.4. 
Klo 8 - 8.30: Aamukahvia, teetä ja pientä purtavaa
Klo 8.30 - 10.30: Ulkoilua ja lempeää liikettä luonnossa
Klo 10.30 - 11.30: Aamupala
Klo 11.30-: Kotimatkalle

Sydämellisesti tervetuloa viettämään tanssiviikonloppua saaristoon!

Pauliina

Afrikkalainen tanssi on rentoa, mieltä ja kuntoa kohottavaa tanssia energisen mukaansa tempaavan rumpumusiikin säestyksellä. Hartiat, rintakehä, lantio ja koko keho saa liikettä. Se on huisin hauskaa ja vauhdikasta, hyvän mielen liikuntaa, johon on helppo päästä mukaan ilman aiempaa tanssikokemusta. Afrikkalaisen tanssin ominaispiirteitä ovat mm. jalkojen joustot ja tömistykset, vartalon ja käsien rennot liikkeet ja liikkeiden toistot. Pääset tutustumaan Länsi-Afrikan iloisiin ja rentoihin tansseihin sekä rytmeihin. Ja mikä tärkeintä, koet tanssin iloa ja musiikin energisoivan vaikutuksen!

Lempeä liike on helppoa, matalankynnyksen ohjattua liikuntaa, joka avaa kehoa ja mieltä lempeällä ja mukavalla tavalla, samalla rentouttaen kokonaisvaltaisesti. 

Yinjooga on hidas, passiivinen, rentouttava ja rauhoittava harjoitus, jossa ollaan asanoissa eli venytysasennoissa useampia minuutteja. Koska Yinjooga vaikuttaa kehon syvimpiin kudoksiin, sen avulla voidaan lisätä liikkuvuutta, energian virtausta kehossa, vähentää kipuja ja avata kehon jumeja. Yinasanat stimuloivat meridiaaneja eli energiakanavia, tukien samalla kehon puhdistautumista ja sisäelinten toimintaa. Yinjooga vähentää stressiä ja jännityksiä sekä rauhoittaa mieltä ja voi parantaa unen laatua.

Syvärentoutuminen vähentää jännitystiloja ja tehostaa kehon voimavarojen palautumista. Unen ja levon laatu paranee, syvenee ja pitenee. Aineenvaihdunta rauhoittuu. Koko terveys ja suorituskyky voivat parantuvat.

Kuvat: Terhi Svanström

Kaipaatko hengäsdyshetkeä arjesta, kiireetöntä oleskelua ja kevyttä kehonhuoltoa? Haluatko herätä ilman kiirettä, aloittaa aamusi kehoa lempeästi herättelevällä harjoituksella ja nauttia aamiaisen kiireettömästi jokaisesta suupalasta nauttien? 

Tule viettämään viikonloppua kanssamme! Kuuntele kehoasi, ulkoile tai lekottele sängyllä. Nauti kanssamme herkullinen illallinen ja pulahda päivän päätteeksi viileään meriveteen iltasaunan yhteydessä. Voit osallistua viikonlopun ohjelmaan omien halujesi ja jaksamisesi mukaan. Ainoastaan lempeys itseäsi kohtaan on pakollista. Kotiin lähdet levänneenä raikkaasta saaristoilmasta ja positiivisesta energiasta voimaantuneena.

Viikonloppua kanssasi viettävät Sari Niskanen ja Outi Fagerlund. Lue lisää heistä tämän jutun lopusta, josta löydät myös viikonlopun alustavan ohjelman. 

Missä Lempeyden viikonloppu järjestetään?

Hotelli Hyppeis värdshusissa Houtskarissa, Turun saaristossa. Kolme lauttaa, jotka kulkevat Paraisilta Nauvon kautta Korppooseen ja sieltä Houtskariin, irrottavat sinut arjen kiireistä, kun siirryt saariston rauhaan.

Miten majoitut?
Majoittuminen on jaetuissa 2 hengen huoneissa (5 x 2 hh) tai jaetussa 4 hengen huoneessa (1 x 4 hh). Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku sekä hyvät sängyt. Saatavilla on myös muutama 1 hengen huone.

Mikä on viikonlopun hinta?
Retriitin hinta on 520 euroa (sis. alv) jaetussa kahden tai neljän hengen huoneessa. Yhden hengen viikonlopun hinta on 590 euroa.

Hintaan sisältyy:

Maksu:

Maksimiosallistuja määrä on 14.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Outi, puh. 040 175 7538 tai outi(at)hotelhyppeis.fi.

Sari Niskanen on työfysioterapeutti ja personal trainer, positiivisen psykologian practitioner sekä Pilates- ja FasciaMethod-ohjaaja. Lisäksi Sari valmistui syksyllä 2022 Hengähdyshetkiä -palautumisvalmentajaksi ja hänellä on äitiysfysioterapian ja lantionpohjan fysioterapian erityispätevyydet. Todellinen hyvinvoinnin moniosaaja siis! Sarilla on 20 vuoden ohjaajakokemus, lämpimän energinen olemus sekä selkeä ohjaus, joka valloittaa ja innostaa sinua hyvinvointiviikonloppumme aikana. Voit lukea lisää Sarista https://www.tilajaolo.fi.

Outi Fagerlund on Hotel Hyppeis värdshusin “emäntä” ja joogaohjaaja, jolla on yli 20 vuoden joogatausta omista harjoituksistaan. Muutettuaan saaristoon Outi halusi syventää suhdettaan joogaan ja samalla avata joogan hyötyjä myös muille. Hän valmistui ensin yin-joogaohjaajaksi vuonna 2019 ja keväällä 2022 Heartful Yoga -ohjaajaksi. Keväällä 2023 Outi täydensi joogaopettajaopintojaan HormonyYoga (Medicinsk yoga för kvinnor)  -koulutuksella ja Advanced Meditation -opinnoilla. Keväällä 2024 Outi valmistuu myös Menopause Coarching -valmentajaksi. Outin missiona on saada naiset löytämään oma upea itsensä ja voimaan kokonaisvaltaisesti hyvin.

Alustava ohjelma (pidätämme oikeuden muutoksiin) 

Perjantai 20.9.

Klo 15-17: Saapuminen ja taloksi asettautuminen
Klo 17.30: Lempeää liikuttelua ja kehon herättely automatkan päätteeksi (Sari)
Klo 18-20: Illallinen
Klo 20-21.30: Iltasauna ja pulahdus mereen
Klo 21.30-22.15: Rentouttava yinjooga ja unten maille (Outi)

Lauantai 21.9.
Klo 8-8.45: Kehoa lempeästi herättelevä aamuvenyttely ja lymfahieronta (Outi)
Klo 8.45-9.30: Mahdollisuus aamusaunaan ja uintiin
Klo 9.30-10.30: Hyvän olon kiireetön aamiainen
Klo 10.30-11.30: Vapaata omaa aikaa
Klo 12.30-13.15: Hengittely ja meditaatio (Sari)
Klo 13.30-14.30: Lounas
Klo 14.30-15.30: Vapaata omaa aikaa
Klo 15.30-16.30: Pilatesta (Sari)
Klo 16.30-18: Iltasauna ja pulahdus mereen 
Klo 18.30-20.30: Illallinen
Klo 21-21.30: Iltarentoutus (Sari)

Sunnuntai 21.9.
Klo 8-8.45: FasciaMethod (Sari)
Klo 9-10: Aamusauna
Klo 10-11.30: Hyvän olon kiireetön aamiainen
Klo 12-13: Huoneiden luovutus ja kotiinlähtö

Tämän keväisen joogaloman teemana on kehon ja mielen palautuminen, tasapainon löytäminen ja onnellinen arki. Teemme viikonlopun aikana yhdessä kehon kireyksiä avaavaa ja hellivää joogaa, palauttavia Hengähdyshetkiä-harjoituksia, keskittymis- ja hengitysharjoituksia sekä kirjallisia harjoituksia teemaan liittyen.

Viikonlopun aikana saat myös hemmotella itseäsi rantasaunan lämmössä, nauttia hyvästä ja maittavasta ruoasta ja ulkoilla. Viikonlopun ohjaajina toimivat Emma Uotinen ja Outi Fagerlund. Lue lisää ohjaajista ja tutustu ohjelmaan alla. Huhtikuussa nähdään, tervetuloa! 

Joogaloman alustava ohjelma (pidätämme oikeuden muutoksiin)

Perjantai 19.4.

Lauantai 20.4.

Sunnuntai 21.4.

Missä joogaloma järjestetään?

Hotelli Hyppeis värdshusissa Houtskarissa, Turun saaristossa. Kolme lauttaa, jotka kulkevat Paraisilta Nauvon kautta Korppooseen ja sieltä Houtskariin, irrottavat sinut arjen kiireistä, kun siirryt saariston rauhaan.

Miten majoitut?
Majoittuminen on jaetuissa 2 hengen huoneissa (5 x 2 hh) tai jaetussa 4 hengen huoneessa (1 x 4 hh). Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku, hyvät sängyt ja liinavaatteet ja pyyhkeet löytyvät luonnollisesti huoneista.

Mikä on joogaloman hinta ja mihin ilmoittaudut?
Viikonlopun hinta on 520 euroa (sis. alv) jaetussa 2-3 hengen huoneessa, 570 euroa (sis. alv) 1 hengen huoneessa. 

Hintaan sisältyy:

Maksu:

Maksimiosallistuja määrä on maksimissaan 14. Viikonloppu toteutetaan kun minimiosallistujamäärä tulee täyteen.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Outi, puh. 040 175 7538 tai outi(at)hotelhyppeis.fi.

Tutustu joogaloman ohjaajiin

Yhdessä Hotel Hyppeis värdshusin "emännän" ja joogaohjaaja Outin kanssa palauttavan joogaloman ohjaa ja vierelläsi kulkee Emma. Emma on ihmisen anatomiasta ja psykofyysisyydestä hullaantunut joogaohjaaja (200 h), palautumisvalmentaja ja Hengähdyshetkiä®-harjoitusten ohjaaja. Lisäksi hän on kouluttautunut SUP-joogan ohjaajaksi, äänimaljahoitajaksi sekä joogahierojaksi (AYM Ayurveda Yoga Massage therapist). Emma perusti Turkuun 2021 Suomen ensimmäisen palautumisstudion. Syksyllä 2023 studiotoiminta päättyi, mutta Himmaa Oy jatkaa palautumisen sanansaattajana aktiivisesti.

Joogalomalla Emma ohjaa aamumeditaatiot, palautumiseen sekä kehon ja mielen tasapainoon keskittyvät joogaharjoitukset ja työskentelee kanssasi lauantain työpajassa. Emma on ohjaajana lempeä ja auttaa sinua löytämään harjoituksesta juuri sen mitä sillä hetkellä tarvitset. Oma harjoitus kannattaa ottaa vakavasti, mutta sen ei suinkaan tarvitse olla vakavaa! 

Emma itse rentoutuu merellä tai sen äärellä, lukemalla, kirjoittamalla ja elämällä, kuten opettaa. Tervetuloa Emman iloisen naurun ja empaattisen kohtaamisen pariin.

Hotel Hyppeis värdshusin hengettärellä Outilla on yli 20 vuoden joogatausta omista harjoituksista. Muutettuaan saaristoon Outi halusi syventää suhdettaan joogaan ja samalla avata joogan ja palautumisen hyötyjä myös muille. Hän valmistui yin-joogaohjaajaksi vuonna 2019 (200 h) ja keväällä 2022 Heartful Yoga -ohjaajaksi (200 h). Keväällä 2023 Outi täydensi joogaopettajaopintojaan HormonyYoga (Medicinsk yoga för kvinnor, 200 h)  -koulutuksella ja Advanced Meditation -opinnoilla (50 h). Talvella 2023 Outi päätti vielä täydentää opintojaan vinyasana-joogakoulutuksella (100 h). Tällä hetkellä Outi ohjaa joogakursseja kansalaisopistossa ja joogaviikonlopuissa.

Outin sydäntä lähellä on kokonaisvaltainen hyvinvointi, etenkin keski-ikäisten naisten kohdalla. Saariston rauhassa, meren ja metsän äärellä, näihin asioihin on helppo syventyä kiireettömästi, yhdessä ollen ja itselle aikaa antaen. Riittävä lepo, monipuolinen liikunta ja terveellinen ravinto yhdistyvät näissä viikonlopuissa. Positiivisen ja empaattisen Outin ohjaustyyli on rennon lempeä.

Tervetuloa unohtumattomalle jooga- ja päiväpurjehduslomalle kauniiseen ulkosaaristossa sijaitsevaan Hotel Hyppeis värdshusiin 13.-15.9.2024

Kaipaatko irtautumista arjen kiireistä, rauhaa ja luontoelämyksiä? Haluaisitko kokeilla purjehtimista, mutta siihen ei ole ollut tilaisuutta? Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua unohtumattomaan viikonloppuun, jossa yhdistyvät kehon- ja mielenhuolto sekä päiväpurjehdus. Kirsikkana kakun päällä pääset vierailemaan Saaristomeren kansallispuiston kauniilla Jungfruskär-saarella.

Näistä ihanista elementeistä viikonloppu rakentuu:

PÄIVÄPURJEHDUS PERINNEVENEELLÄ JUNGFRUSKÄRIIN
Viikonlopun päiväpurjehdus Jungfruskäriin toteutetaan lauantaina Storbåten Tacksamheten -perinneveneellä Sami Uotisen toimiessa kapteenina. Astuessasi veneeseen ja lähtiessäsi merelle tunnet stressin ja kiireen haihtuvan pois mielestäsi. Tuuli vie sinut kohti tuntematonta seikkailua, kun purjehdit kirkkailla vesillä saariston kauneuden ympäröimänä. Nautit raikkaasta merituulesta ja upeista maisemista.

Perillä Jungfruskärissa tutustumme saaren kauniiseen ja koskemattomaan luontoon kiertämällä luontopolun ja sen varrella olevat nähtävyydet. Joogaamme rannalla, hengittelemme ja pulahdamme uimaan. Nautimme myös herkullisen lounaan ennen paluutamme Hyppeisiin.

Keskellä Kihtiä sijaitsevaa Jungfruskärin saariryhmää kehutaan yhdeksi Saaristomeren kansallispuiston kirkkaimmaksi helmiksi.

Purjehdus perinneveneellä on ikkuna menneiden aikojen tunnelmaan. Voit kokea merenkulun perinteitä ja oppia purjehduksen taitoja ammattitaitoisen kapteenimme Sami johdolla. Tämä kokemus yhdistää historiaa ja seikkailua luoden unohtumattoman matkan saariston kauniille vesille ja Jungfruskäriin.

AAMU- JA ILTAJOOGAA
Aloitamme aamut lempeällä liikeharjoituksella aamun sarastaessa. Tämä rauhallinen hetki antaa sinulle mahdollisuuden herätellä kehosi lempeästi ja valmistautua päivän seikkailuun. Illan laskeutuessa pääset nauttimaan rentouttavasta joogasta auringonlaskun taikoessa taivaan värikkäisiin sävyihin. Liike yhdistettynä meren ääniin tarjoaa harmonisen tasapainon keholle ja mielelle.

Ohjaajana viikonlopun aikana toimii Hotel Hyppeis värdshusin "emäntä" Outi Fagerlund. Outi on kokenut joogaohjaaja, jolla on lempeä ja rento ote niin joogaan kuin elämäänkin.

"Ammattitaitoinen ohjaus, jossa on turvallista olla. Kokonaisvaltainen kehon ja mielen jooga."

"Sydämellinen ja rauhoittava tunti. Sinulla on todella ainutlaatuinen tapa ohjata ja lämmin persoonasi huokuu ohjauksestasi."

- Palaute Outin ohjauksista -

HERKULLISTA RUOKAA
Tarjoamme sinulle viikonlopun aikana herkullisia ja terveellisiä aterioita, jotka on suunniteltu antamaan energiaa ja ravintoa kehollesi. Nautimme oman keittiömestarimme paikallisista ja sesongin raaka-aineista valmistamia aterioita, jotka hemmottelevat niin makunystyröitäsi kuin kehoasi.

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta joogasta tai purjehduksesta.

Tervetuloa mukaan tälle ainutlaatuiselle viikonloppulomalle, jossa yhdistyvät lempeä joogaa ja purjehdus kauniissa Turun saaristossa. Varaa paikkasi ajoissa ja anna itsellesi lahja täydelliseen rentoutumiseen ja seikkailuun saaristoluonnon syleilyssä. 

LISÄTIETOJA JA ILMOITTAUTUMISET:
Varmista paikkasi ilmoittautumalla:

Outi Fagerlund, Hotel Hyppeis värdshus
outi@hotelhyppeis.fi tai puh. 040 175 7538

VIIKONLOPUN HINTA
Sis. majoitus ja täysihoito, joogaohjaukset sekä purjehdusmatka:
- 620 € / hlö jaetussa kahden hengen huoneessa tai jaetussa 4 hengen huoneessa
- 670 € / hlö yhden hengen huoneessa (1 hengen huoneita rajoitettu määrä)
Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku, liinavaatteet sekä pyyhkeet.
Hinnat eivät sisällä kuljetuksia tai vakuutuksia.
Maksaminen: Varausmaksu 100 € maksetaan ilmoittautumisen jälkeen. Loppulasku maksetaan paikan päällä. Tarkemmat maksu- ja peruutusehdot saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Huomioitavaa:

Tunnetko oletko elämäsi risteyskohdassa, muutosten myllerryksessä joko mielessäsi tai kehossasi? Iloitsetko uudistumisen mahdollisuudesta ja haluat vaihtaa ajatuksia samassa elämänvaiheessa olevien kanssa? Tämä keväinen viikonloppu saaristossa ihanassa Hotel Hyppeisissä tarjoaa tasapainottumista muuttuvassa elämäntilanteessa. Tervetuloa mukaan!

Vaihdevuosien aikana niin kehossa tapahtuvat hormonaaliset mullistukset kuin koti- ja työelämän muutokset edellyttävät itsestä huolehtimista ja uudenlaisia hyvinvoinnin tekoja. Se mikä ennen ravitsi mieltä ja kehoa, ei välttämättä enää tee niin. Miten päivitämme unen, syömisen, liikunnan ja levon sopimaan uuteen vaiheeseen? Mikä tuo sisältöä ja merkitystä elämään?

Ohjelma on suunniteltu tukemaan ja uudistamaan vaihdevuosi-ikäisen kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti - aina keittiömestarin huolella valmistamista ruuista tähän uuteen elämänvaiheeseen suunniteltuihin joogaharjoituksiin asti. Kanssakulkijoina ja ohjaajina toimivat restoratiivisen joogan kouluttaja ja kirjailija Kirsi Saivosalmi ja joogaohjaaja, Hotel Hyppeisin omistaja ja hengetär Outi Fagerlund, joilla molemmilla on myös omakohtaista kokemusta vaihdevuosien mukanaan tuomista muutoksista ja niistä selviämisestä. Lisää Kirsistä ja Outista alempana.

Yövyt rakkaudella restauroidussa, kauniissa Hotel Hyppeis Värdshusissa meren rannalla, Houtskarin saaren rauhassa. Aamuisin saat mahdollisuuden lempeän herättelevään ja vaihdevuosi-ikäisille suunnattuun liikkeeseen Outin tai Kirsin seurassa. Iltaisin rentoudumme yöunille mieltä rauhoittavalla joogaharjoituksella. Siestan aikaan iltapäivällä on mahdollisuus syvästi uudistavaan Levon vallankumous® -restoratiiviseen joogaan, joka sopii erityisen hyvin ravitsemaan vaihdevuosi-ikäisen lisääntyvää levon tarvetta. Myös ulkoilulle ja omalle levolle on varattu aikaa.

Voit osallistua koko ohjelmaan tai vain haluamiisi osioihin. Kaiken keskiössä olet sinä ja sinun hyvinvointisi.

Retriittiosallistujien ryhmä on pieni, ja koko Hotel Hyppeis on vain osallistujien käytössä. Voit siis sipsutella ympäriinsä villasukissa, joogatrikoissa tai aamutakissa ja rentoutua haluamallasi tavalla.

Kirsi on Levon vallankumouksen perustaja ja restoratiiviseen joogan erikoistunut opettaja-kouluttaja, joka kutsuu sinut matkalle kohti uusia voimavaroja.  Kirsi rakastui restoratiiviseen joogaan kuormittavina aikoina 2011, kun hän huomasi sen hyvät vaikutukset hermostolle, emotionaaliselle voinnille, yöunelle ja luovuudelle. Kirsi kouluttaa uusia ohjaajia ympäri maan, ohjaa yksityistunteja Turussa ja verkossa mm. Menopaussijoogakursseja.Vuonna 2024 Kirsin tavoite on valmistua joogaterapeutuksi The Yoga Therapy Instituten 875 tunnin ohjelmasta. Lue lisää Kirsistä hänen nettisivuiltaan.

Outi on Hotel Hyppeis värdshusin “emäntä” ja joogaopettaja, jolla on yli 20 vuoden joogatausta. Muutettuaan saaristoon Outi halusi syventää suhdettaan joogaan ja hän valmistui ensin yin-joogaopettajaksi vuonna 2019 ja vuonna 2022 Heartful Yoga -opettajaksi. Keväällä 2023 Outi täydensi opintojaan HormonyYoga (Medicinsk yoga för kvinnor)  -koulutuksella ja Advanced Meditation -opinnoilla. Talven aikana Outi opiskelee itselleen Menopause Coaching Specialist -sertifikaatin. Outin lempeästä joogasta pääsee tällä hetkellä nauttimaan mm. kansalaisopiston kautta.

AIKATAULU JA OHJELMA

Retriitti alkaa perjantaina 3.5. tervetulotoivotuksella noin klo 17, riippuen osallistujien tarkemmasta saapumisajankohdasta. Sunnuntaina 5.5. lopettelemme noin klo 12.

VIIKONLOPUN ALUSTAVA OHJELMA

Perjantai 3.5.

Klo 15-18: Saapuminen omaan tahtiin (riippuen siitä, tuletko Houtskariin klo 15.10 tai 16.40 lautalla. Jos et ehdi näihin lauttoihin, seuraava lähtee 17.25. Lauttamatka kestää noin 30 min. ja ajomatka lautalta meille noin 30 min.), tervetulomalja ja taloksi asettautuminen
Klo 18: Illallinen
Klo 20: Rantasauna lämpiää
Klo 21.30: Rauhoittava iltajooga (Outi)

Lauantai 4.5.

Klo 8 - 8.45: Lempeä ja kehoa herättelevä aamujooga, sään salliessa ulkona (Outi) ja aamusauna 
Klo 9.15: Aamupala
Klo 10 - 12.30: Vapaa-aikaa lepoon, ulkoiluun ja rentoon olemiseen
Klo 12.30: Lounas
Klo 13.15 - 14.15: Miten kohdata nämä ihanat, mutta ajoittain haasteelliset vaihdevuodet, löytää energiaa ja iloa arkeen ja samalla nauttia elämästä? Vinkkejä mm. liikuntaan, ruokailuun, lepoon (Outi)
Klo 14.30 - 16: Levon vallankumous -restoratiivinen jooga vaihdevuosiin (Kirsi)
Klo 16: Välipala
Klo 16.30 - 18: Vapaata aikaa ja rantasauna lämpiää 
Klo 18: Illallinen
Klo 20 - 21.30: Vapaan liikkeen iltajamit/rentoutumista ryhmän toiveiden mukaan
Klo 21.30: Lyhyt meditaatio (Kirsi)

Sunnuntai 5.5.

Klo 8 - 8.30: Aamupala
Klo 9 - 11: Kävelyretki kallioille ja voimauttava metsäjoogahetki (Kirsi) (sadesäällä sisätiloissa)
Klo 11: Aamusauna ja -uinti, aikaa pakkaamiselle
Klo 11.45 - 12.30: Lounas ja yhteenveto viikonlopusta. Kotimatka alkaa (lautta lähtee klo 13.10)

HINNAT

Sis. majoitus ja täysihoito, kaikki ohjelma:
520 € / hlö jaetussa kahden hengen huoneessa tai jaetussa 4 hengen huoneessa
550 € / hlö yhden hengen huoneessa (1 hengen huoneita rajoitettu määrä)

Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku, liinavaatteet sekä pyyhkeet. Hinnat eivät sisällä kuljetuksia tai vakuutuksia.

LISÄTIETOJA JA ILMOITTAUTUMISET

Varmista paikkasi tähän upeaan viikonloppuun ilmoittautumalla:

Outi Fagerlund, Hotel Hyppeis Värdshus outi(at)hotelhyppeis.fi, p. 040 175 7538 tai Kirsi Saivosalmi kirsi(at)levonvallankumous.fi, p. 040 514 1417.

Ryhmän koko: Viikonloppu täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja se toteutetaan kun osallistujamäärä on vähintään 10. Maksimiosallistujamäärä on 14.

Maksaminen: Varausmaksu 100 € maksetaan ilmoittautumisen jälkeen. Loppulasku maksetaan paikan päällä. Tarkemmat maksu- ja peruutusehdot saat tutustuttavaksi ilmoittautumisen yhteydessä.

Webpage by Ubuntu Productions (Korpo) | Images by Abo CreativesEat Turku, Suvi Elo and Ubuntu Productions