Published: April 30, 2021

Ravintola meren äärellä

Kun yhdistetään taitavat keittiömestarit, parhaat raaka-aineet ja saariston kesä, mitä syntyy? Gastronominen ruokaelämys meren äärellä ravintola Hyppeis värdshusissa. 

Kun kolme vuotta sitten ostimme hotelli- ja ravintola Hyppeis värdshusin, meillä oli selkeä visio siitä, että ruoan pitää yksinkertaisesti olla hyvää. Sen pitää olla lähellä tuotetuista raaka-ainesta tehtyä, mutta ei liian fiiniä. Mutta mistä saisimme sellaisen kokin, joka tulee vain kesäkaudeksi töihin kauaksi saaristoon? Asiaa ääneen pohdittuamme ystävämme Anssi ehdotti, että miksi emme ottaisi useampaa kokkia töihin vuorotellen. Näin syntyi idea viikottain vaihtuvista kokeista. 

Laitoimme verkot vesille ja ensimmäisenä saarelle saapui neljä kokkia. Tänä kesänä heitä on jo yhdeksän ja useampi tulee toista tai kolmatta kesää saaristoon. Kokeistamme Johannes Berlin on ollut mukana alusta asti. Hän on sparranut, ideoinut ja kehittänyt konseptiamme. Johannesta meidän on myös kiittäminen loistavasta kokkijoukostamme, sillä suurin osa heistä tulee Johanneksen verkostojan kautta. Ja ihan kuten meillekin, saaristosta on tullut Johannekselle rakas paikka, jopa niin rakas, että hän viettää Hyppeisissä melkein koko kesän. Omien kokkiviikkojensa jälkeen aamiais- ja lounastarjoilut ovat Johanneksen vastuulla. 

Sinun ei tarvitse olla foodie vieraillaksesi meillä. Riittää, että tykkäät syödä hyvin.

Kokkikonseptimme suosio yllätti meidät täysin. Ravintolamme iltakattauksiin on ollut jonoa jokaisena kesänä. Kesällä 2020 katoimme illallispöydät myös puutarhaan sään salliessa. Näin pystyimme tarjoamaan useammalle mahdollisuuden tulla nauttimaan hyvästä ruoasta kauniissa saaristolasmiljöössä meren rannalla. 

Meidän mielestämme on ainutkertaista, että saaristosta saa yhdeksän viikon ajan joka viikko jotain uutta ja yllätyksellistä. Sinun ei tarvitse olla foodie vieraillaksesi meillä, riittää, että tykkäät syödä hyvin. 

Mutta miksi huippukokit tulevat Hyppeisiin? Varaa pöytä illalliselle ja tule kysymään sitä heiltä itseltään! Varaa pöytä puh. 040 175 9880.

Vierailevien keittiömestariemme kattaukset ovat tiistaista sunnuntaihin alkaen klo 17.

Sydämellisesti tervetuloa! 

Hyppeis värdshusin kokkivieraat kesällä 2021

15.–27.6. Johannes Berlin
29.6.–4.7. Patrik Lindström
6.–11.7. Markus Murtovaara
13.-18.7. Erno Kemi
20.-25.7. Samuil Angelov
27.7.–1.8. Antti Asujamaa
3.-8.8. Oona Bondestam
10.-15.8. Kari Julin ja Matias Haapsaari
17.-22.8. Kari Julin

arrow-left