Utforska ön Hyppeis genom naturaktiviteter

mars 26, 2024

Söker du ett ställe, där du kan koppla av, njuta av naturen, ta långsamma promenader eller ge dig ut till havet? Då ska du läsa vidare...

När jag för första gången kom till Houtskär, hittade jag en plats där livets tempo naturligt saktar ner. Gömd långt borta i skärgården erbjuder Houtskärs orörda natur en lugn reträtt från storstadens brus och ståhej. När jag vandrade genom skogarna var det enda ljudet jag hörde prasslande torra löv under fötterna, det avlägsna lätet från en havsörn och vindens mjuka viskningar.

En av mina favoritaktiviteter är att paddla kajak genom de stilla vattnen i arla morgonstund. Paddling är en magisk upplevelse som för dig närmare naturen, och jag kan varmt rekommendera den. För de som föredrar att stanna på land erbjuder promenader längs byavägar och stigar hisnande utsikter över skärgårdsnaturen. Om du har tur får syn på ett rådjur som nyfiket tittar på dig från skogen eller åkern.

Om du letar efter en plats där ditt hjärta slår långsammare och din andning synkroniseras med vinden, då är Houtskär en plats för dig.

PADDLING MED KAJAK ELLER SUP-BRÄDA

Äventyr med kajak runt Hyppeis speglar den stillsamma skönheten i den lokala skärgården. Varje tag du tar med din paddel för dig närmare nya äventyr, från små öar till dolda vikar, för att inte glömma fåglarna som vilar på klipporna och nyfiket tittar på dig från avstånd. Paddla förbi, det finns plats för alla ute i skärgården. 

Om du inte vill paddla kajak, prova stand-up paddleboard! Att paddla med SUP-bräda erbjuder en unik utsiktspunkt för att uppskatta öns lugna skönhet, en fridfull upplevelse som knöt mig djupt till den naturliga världen. Från havet har du också en fin utsikt på båthusen i byn Hyppeis. Och det är inte alls svårt att paddla med en SUP-bräda.

PROMENADER OCH CYKLING

Inspirerad av den vackra omgivningen runt byn Hyppeis kan du promenera längs de små vägarna eller ta en vandring i skogen. Varje promenad är en resa genom autentiska landskap, där tystnaden endast bryts av lövens prassel, det avlägsna vågbruset eller den lokala bonden som kör sin traktor. Luften är så ren att du kan se skägglav på träden! 

Med cykeln hinner du se mera. Du kan cykla från en ö till en annan och utforska de små byarna. Eller kanske du vill besöka byn Näsby, som ligger cirka sju kilometer från hotellet. Cykla längs den sceniska vägen med vackra röda trähus i Jervis, besök båtmuseet, kyrkan och gästhamnen. Cykelturen ger dig en inblick i skärgårdslivet som har förblivit oförändrat i generationer.

Couple bicycling on a sandy road
Couple sitting close to Borgberg high up on a cliff and drinking coffee
Klättring till utsiktstornet Borgberg

Klättringen till Borgberg utsiktstorn är en fin promenad, eftersom du väl uppe möts av en hisnande utsikt som fångar essensen av skärgårdens prakt – en mosaik av land och hav, harmoniskt sammanflätade. Borgberg ligger bara två kilometer från hotellet, så en promenad dit är idealiskt före eller efter frukosten.

En plats för vila, återhämtning och motion

Vårt mysiga hotell erbjuder inte bara boende - det är en plats för vila och avkoppling. Du kan bara njuta av din semester i trädgården, gå på en promenad eller ta dig ut på ett äventyr till havet. Vi har kajaker, SUP-brädor och cyklar som du kan hyra. rent. Efter att du har forskat naturen runt Hotel Hyppeis, koppla av i vår bastu, simma under midsommarsolen eller på hösten under stjärnorna, och finn lugnet.

Jag hoppas att din resa hos oss blir en utforskning av naturens tysta skönhet och ett bevis på naturens återhämtningskraft i ett långsammare livstempo. 

För mig är livet i skärgården en upplevelse som inte bara fångade mitt hjärta utan också inspirerade till en djup uppskattning för den enkla, orörda skönheten i skärgården. Här känner jag en djup förbindelse med naturen, en sinnesro omgiven av hav och skog. I Houtskär är varje ögonblick en inbjudan att varva ner och återkoppla med naturen.

Välkommen till mitt paradis,
Outi

PS. You can rent both bikes, kayaks and SUP-boards at our place, even when you're not staying overnight at the hotel!

Med den här bloggen vill vi ge dig tips för din resa, berätta om sevärdheter och inspirera dig att besöka vår vackra skärgård. Behöver du mera information eller vill läsa om ett visst ämne, ta gärna kontakt info@hotelhyppeis.fi.

Foton: Visit Parainen

Webpage by Ubuntu Productions (Korpo) | Images by Abo CreativesEat Turku, Suvi Elo and Ubuntu Productions