Tutustu Hyppeisten saareen luontoaktiviteettien kautta

maaliskuu 26, 2024

Kaipaatko lomaltasi rentoutumista ja lepoa yhdistettynä rentoon luonnossa liikkumiseen? Sitten sinun kannattaa jatkaa lukemista...

Kun ensimmäisen kerran vierailin Houtskarissa, ymmärsin löytäneeni paikan, jossa elämäntahti luonnostaan hidastuu. Saariston sydämessä sijaitsevan Houtskarin koskematon luonto tarjosi rauhallisen “pakopaikan” kaupungin hälinästä. Metsässä kulkiessani kuulin vain lehtien kahinaa jalkojeni alla, merikotkan huudon ja tuulen hiljaisen kuiskauksen.

Yksi lempiharrastuksestani on melominen peilityynillä vesillä aamunkoitteessa tai iltamyöhällä. Melonta on maaginen kokemus, jonka kautta olen todella lähellä luontoa. Rakastan myös samoilua, ja kyläteillä ja metsäpoluilla kulkeminen tarjoaa henkeäsalpaavia näkymiä saaristoluontoon. Usein kävelyilläni törmään peuroihin ja hirviin, löydän erilaisia metsäneläinten jälkiä ja jätöksiä. En ole yksin, vaikka hiljaisuudesta niin voisi päätellä.

Jos etsit paikkaa, jossa syke laskee ja hengityksesi rauhoittuu meren liikkeen ja tuulen lempeän virtauksen kanssa, Houtskari on sinua varten!

MELONTA JA SUP-LAUTAILU

Hyppeisten ympäristöstö heijastaa sitä rauhallista kauneutta, jota saaristomeri tarjoaa. Jokaisella melan vedolla pääset lähemmäksi ja osaksi luonnon ihmeistä, löydät piilossa oleviin poukamiin, näet lintuja pesimässä kallioilla ja kaislikoissa. Hiljalleen meloessa kaikille on oma paikkansa, sulassa sovussa. 

Jos et halua mennä melomaan, kokeile suppailua! Se tarjoaa myös oivan tavan tutustua saaren kauneuteen mereltä käsin. Hyppeisten venevajat mereltä nähtynä ovat autenttista saaristoa parhaimmillaan. Ja älä huoli, suppailu ei ole ollenkaan vaikeaa!

KÄVELY JA PYÖRÄILY

Hyppeisissä voit kävellä pitkin pieniä teitä tai tehdä retken metsään. Kävelyretki vie sinut paikkoihin, missä hiljaisuuden rikkoo vain lehtien värinä, kaukaisten aaltojen äänet tai paikallinen viljelijä traktorillaan. Saariston ilma on lisäksi niin puhdasta, että voit nähdä naavaa puissa. 

Pyöräilemällä pääset pidemmälle! Voit pyöräillä saarelta toiselle ja tutustua pieniin kyliin. Tai ehkä haluat vierailla Näsbyn kylässä, joka on noin seitsemän kilometrin päässä hotellilta. Matka sinne taittuu maisemallisesti kaunista reittiä, kulkien kauniiden punaisten puutalojen ohi. Vieraile Näsbyssä venemuseossa, kirkossa ja vierasvenesatamassa. Pyöräily tarjoaa sinulle vilauksen saariston elämäntavasta, joka on pysynyt muuttumattomana sukupolvien ajan.

Couple bicycling on a sandy road
Couple sitting close to Borgberg high up on a cliff and drinking coffee
Kiipeäminen Borgbergin näköalatorniin

Matka ylös Borgbergin näköalatorniin on odotuksen täyteinen matka, sillä huipulle saavuttaessa sinua tervehtii henkeäsalpaava näkymä, joka vangitsee saariston loiston olemuksen – maan ja meren harmonisesti lomittuneen mosaiikin, vihreät metsät ja harmaana hohtavat kalliot. Borgberg on vain kahden kilometrin päässä hotellista, oiva aamulenkki ennen tai jälkeen aamiaisen.

Paikka, jossa rentoutua, levätä ja liikkua

Me olemme paljon muutakin kuin vain majoituspakka – olemme paikka, jossa voit levätä ja rentoutua. Voit rentoutua puutarhan riippumatossa, käydä kävelyllä tai lähteä meriseikkailulle. Meiltä voit vuokrata kajakkeja, SUP-lautoja ja pyöriä. rent. Kun olet viettänyt päivän luonnossa, joka merellä tai metsässä, voit rentoutua rantasaunassa, uida vesilintujen huudellessa kaislikosta ja löytää rauhan tunteen, kuten minäkin olen.

Toivon, että ehdit lomallasi tutustua saaristoluonnon kauneuteen ja koet sen parantavan voiman. 

Minulle ensi käynti saaristossa oli kokemus, joka ei ainoastaan vanginnut sydäntäni vaan sai minut myös arvostamaan saariston yksinkertaista ja koskematonta kauneutta. Tervetuloa Houtskariin lataamaan akkuja!

Tervetuloa paratiisiini,
Outi

PS. You can rent both bikes, kayaks and SUP-boards at our place, even when you're not staying overnight at the hotel!

Toivomme, että blogikirjoituksemme antaa vinkkejä ja inspiroi sinua saaristomatkailuun. Jos kaipaat lisätietoja siitä, miten saapua Houtskäriin tai sinulla on muita kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä meihin osoitteessa info@hotelhyppeis.fi.

Valokuvat: Visit Parainen

Webpage by Ubuntu Productions (Korpo) | Images by Abo CreativesEat Turku, Suvi Elo and Ubuntu Productions