Ainutlaatuinen ravintolakonsepti saaristossa

huhtikuu 17, 2024

Tätä blogia kirjoittaessani tiedän olevani puolueellinen. Saamamme palautteen perusteella uskallan kuitenkin sanoa, että olemme enemmän kuin vain idyllinen saaristohotelli, jonne tullaan yöpymään Saariston rengastietä kierrettäessä. Olemme myös hyvää ruokaa rakastavien kulinaristien matkakohde. Jopa niin kiinnostava, että yhtenä kesänä helsinkiläinen pariskunta tuli meille vain syömään illallisen. He tiesivät, että majoitushuoneita ei ole vapaana, joten he ajoivat meille ja takaisin vain ruoan vuoksi. 

Mikä ihmisiä tuo syömään illallista kolmen lautan taakse ja keskelle ei mitään? Ainutlaatuinen ruokakonseptimme, joka meidän iloksemme on saavuttanut suosiota niin matkailijoiden, veneilijöiden, paikallisten kuin mökkiläisten parissa. Juhannuksesta elokuun loppuun asti keittiömme muuttuu viikoittain vaihtuvien kokkien näyttämöksi - joka tiistai vietämme kulinaristista ensi-iltaa ravintolassamme. Jokainen vierailevista kokeistamme tuo oman ainutlaatuisen tyylinsä ja visionsa keittiöömme ja ruokalistallemme.

Viikottain vaihtuvat kokit

Idea viikoittain vaihtuvista kokeista tuli alunperin hyvältä ystävältämme. Ehdotus oli nerokas. Miksi emme ottaisi useita kokkeja, jotka johtavat keittiötä vuoroviikoin? Idea sai nopeasti tuulta alleen. Ensimmäisenä kesänä kokkeja oli vain neljä, tänä kesänä yhdeksän! Osa palaa keittiöömme toista tai kolmatta kesää, mutta mukana on aina myös uusia tulokkaita.

Keittiömestari Johannes Berlinon ollut mukana alusta asti. Ystävyytemme Johanneksen kanssa alkoi, kun Sam oli purjehdusreissulla. Johannes vastasi purjehduksen välipaloista ja kotiin palatessaan Sam kertoi, että hän syönyt elämänsä parhaat eväsleivät reissun aikana. Loppu on historiaa. Johannes on ollut konseptimme tärkeä kulmakivi, sillä hänen laajasta ammatillisesta verkostostaan olemme löytäneet vierailevat keittiömestarit. Johannes rakastui saaristoon niin syvästi, että asuu nykyään ympäri vuoden Houtskarissa. Oman kokkiviikkonsa lisäksi hän vastaa keittiöstämme.

Lähiruoka kunniaan

Kun ostimme Hotel Hyppeis värdshusin kahdeksan vuotta sitten, meillä oli selvä visio: haluamme tarjota suoraviivaista ja herkullista ruokaa, joka on mahdollisuuksien mukaan valmistettu parhaista lähellä tuotetuista raaka-aineista. Pienenä paikallisena yrittäjänä halusimme tukea muita paikallisia yrittäjiä. Samalla varmistimme, että ravintolavieraamme saavat kokea saariston kausimakujen kirjon. Ravintolan kysynnän kasvaessa raaka-ainemäärämme ovat kasvaneet ja lähialueemme on laajentunut saariston ulkopuolelle. Silti tavoitteemme on tarjota kotimaisista raaka-aineista tehtyä hyvää ruokaa.

Eläköön elämys!

Jokainen vieraileva kokkimme tuo oman ainutlaatuisen kosketuksensa ruokalistaan. Vaihtuva menu heijastaa monipuolista tyylien ja erikoisuuksien kirjoa, riippuen heidän omasta kulinaarisesta historiastaan ja tarinastaan. Vieraanamme voit nauttia kaikesta perinteisistä suomalaisista ruoista modernilla vivahteella eksotiikkaan kansainvälisten keittiöiden inspiroimana. Voit kesän aikana törmätä oman suosikkiravintolasi kokkiin meillä, tai kuten tänä kesänä, päästä makumatkalle Pariisiin Marko Snellmanin kanssa

Ravintolaillallisen pitäisi aina olla kokonaisvaltainen elämys. Tavoitteemme on tarjota sinulle tälläinen elämys. Toiveemme on, että vietät mieleenpainuvan illan ravintolassamme hyvän ruoan ja viinien kera. Tätä täydentävät ystävällinen palvelu ja ravintolan rento ilmapiiri. Pyrimme pitämään sinusta ja seurueestasi hyvää huolta kaikkien ihanien kesätyöntekijöidemme kanssa.

Olitpa liikkeellä veneellä, pyörällä tai autolla tai suunnittelet yöpymistä meillä, olemme täällä sinua varten. Varaa majoitus tai pöytä illalliselle +358 40 175 9880 tai info@hotelhyppeis.fi tule kokemaan paikkamme ainutlaatuinen viehätys.

Poikkeusmaanantait

Huomioithan, että vierailevan kokkien viikot ovat tiistaista sunnuntaihin. Maanantaisin siivoamme keittiön seuraavaa kokkia varten ja päästämme hänet valmistelemaan tulevan viikon ruokia. Kulinaarinen matka ei kuitenkaan pysähdy, vaan keittiötä johtavat muut lahjakkaat kokit. Maanantain menu perustuu edellisen viikon tarjontaan, mutta saattaa vaihdella sen mukaan, mitä raaka-aineita on saatavilla. Käytämme edellisen viikon raaka-aineet hyödyksi, näin vältämme ruokahävikkiä.

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi!

Outi & Sam

AUKIOLOAJAT KESÄLLÄ 2024
HotelliToukokuusta syyskuun alkuun
RavintolaToukokuusta syyskuun alkuun
Aamupala: 8.30 - 10
Lounas: 11.30 - 14 (alk. 24.6.)
Illallinen: 17 - 22 (Ensimmäinen vieraileva kokki aloittaa 18.6.)

Toivomme, että blogikirjoituksemme antaa vinkkejä ja inspiroi sinua saaristomatkailuun. Jos kaipaat lisätietoja siitä, miten saapua Houtskäriin tai sinulla on muita kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä meihin osoitteessa info@hotelhyppeis.fi.

Webpage by Ubuntu Productions (Korpo) | Images by Abo CreativesEat Turku, Suvi Elo and Ubuntu Productions