Kaipaatko hiljaisuutta, tilaa hengittää ja palautua? Haluatko selkeyttää ajatuksiasi ja vapautua niitä kuormittavista tekijöistä? Tervetuloa mukaan syksyiseen viikonloppuun hiljentymään ja pysähtymään keskellä kauneinta saaristoa. 

Syksyn Hiljaisuuden retriitti antaa sinulle mahdollisuuden pysähtyä olennaisen äärelle. Hiljaisuudessa voit löytää sisäistä rauhaa ja selkeyttää ajatuksiasi ilman ulkoisia häiriötekijöitä. Viikonlopun aikana keskiössä on kokonaisvaltainen mielen ja kehon rauhoittuminen Hiljaisuuden joogan®*, yinjoogan, äänimaljarentoutuksen ja hiljaisuutta vaalivien mietteiden kudelmana. Turvallisessa ilmapiirissä kehosi ja mielesi lepäävät ja löytävät luonnollisen tasapainon.

Tämän ihanan viikonlopun ohjaajana toimii Paula Kangasniemi, pedagogi ja Hiljaisuuden joogan ohjaaja (Hiljaisuuden joogan®). Paula on ohjannut monia viikonloppuja hiljaisuuden teemalla jo monen vuoden ajan. Lue lisää Paulasta alempana.

lyhyesti viikonlopusta

Laskeudumme perjantaina vähitellen hiljaisuuteen illallisen jälkeen. Hotel Hyppeisten emäntä Outi kertoo käytännön asioista ja Paula viikonlopun ohjelmasta, johon osallistuminen on täysin sinun päätettävissä. Illallisen jälkeen vietämme koko viikonlopun hiljaisuudessa sunnuntaihin asti. Suljemme viikonlopun ajaksi puhelimet ja muut elektroniset laitteet ja otamme tauon sähkölaitteiden ja median riippuvuuksista. Viikonlopun aikana voit rentoutua oman sydämesi äärelle, ja tutustua yhä syvemmin siihen, kuka olet. Tutustu koko ohjelmaan alla.

Paikalle voit tulla anonyymisti, sellaisena kuin olet, ilman esittelyjä ja muille itsensä jakamista. Hiljaisuus voi nostaa mielestä joskus vaikeita ajatuksia ja tuntemuksia. Hiljentyminen ei kuitenkaan tarkoita, että joutuu jäämään omien ajatustensa kanssa yksin. Voit aina olla yhteydessä ohjaaja-Paulaan ja puhua mieleesi nousseista asioista.

retriittipaikka

Retriitti toteutetaan merenrannalla, Hotel Hyppeis värdshusin kauniissa ympäristössä. Entisessä, vuonna 1904 rakennetussa kyläkoulussa on lämmin henki, joka luo turvallisen ja rauhallisen paikan hiljaisuudelle ja levolle. Kasvis- ja kalapainotteinen ruoka, emännän hellä huolenpito, paikan kauneus ja kodikkuus luovat sinulle unohtomattomen viikonloppuelämyksen kauniissa Turun saaristossa. Rantasaunan lempeiden löylyjen lomassa voit pulahtaa uimaan tai vain nauttia kuulaasta syysillasta terassilla. Omalla ajalla voit samoilla metsissä ja meren rannalla, käydä melomassa tai levätä.

syksyisen saariston kauneus

Syyskuussa saaristo hiljenee ja luonto alkaa valmistautua talveen. Päivät lyhenevät, lehdet saavat upeat ruskan värit ja linnut valmistautuvat muuttomatkoilleen. Ilma on raikasta ja meri huokuu vielä lämpöä pitkälle syyskuun lopulle. Hiljaa kuiskaten luonto kannustaa meitäkin lepäämään ja hiljentymään, päästämään irti. Luonnon omat äänet tarjoavat lempeän ja rauhoittavan äänimaailman melusaastetta vastaan. Hiljaisuudesta kumpuaa elinvoimaa, joka auttaa meitä palautumaan kuormituksesta ja hellii kehoa ja mieltä. Hiljaisuus on saapunut saaristoon.

saaristo marraskuussa

“Hiljaisuus ei ole poissaoloa, vaan läsnäoloa.”

Thick Nhat Hanh

* Hiljaisuuden jooga® on sairaalapappi, joogaopettaja Heli Harjunpään kehittämä kristillisen joogan muoto, jossa yhdistyvät lempeä kehollinen harjoitus, mielen rauhoittuminen ja hengellisyys.

RETRIITIN ALUSTAVA OHJELMA

PERJANTAI
16.00 – Saapuminen ja majoittuminen
18.00 Illallinen
19.30 Retriitin aloitus: Johdatus hiljaisuuteen ja viikonlopun ohjelmaan. Yhteinen hiljaisuus alkaa
20.00 Hiljentyminen – Hiljaisuuden joogan pieni harjoitus
20.45 Iltatee
21.00 Sauna lämpiää

LAUANTAI
8.00 Sanallinen saate lempeään aamuun ja kehon herättely
9.15 Aamiainen
10.30 – 11.00 Ajatuksia hyvinvoinnista: Mitä se oikeastaan on? Miten sen voi saavuttaa?
12.15 Lounas
13.00 – 15.00 Lepoa ja omaa aikaa
15.00 – 16.30 Hiljaisuuden joogan pitkä harjoitus
16.30 – 19.00 Lepoa ja omaa aikaa
19.00 Illallinen
20.00 Sauna lämpiää
21.00 Illan rauhoittavat mietteet ja iltatee

SUNNUNTAI
8.00 Hiljaisuuden joogan pieni harjoitus
9.30 Aamiainen
10.30 Äänimaljarentoutus
11.00 Omaa aikaa
12.15 Lounas
13.00 Yhteinen hiljaisuus päättyy
13.34 Lähtö kotiin (lautta lähtee klo 14.20)

Viikonlopun ohjaaja Paula Kangasniemen ajatuksia:
“Hiljentyminen turvallisesti yhdessä sitoutuen muiden kanssa on retriiteissäni ydinasia. Pidän tärkeänä antaa ihmiselle tilaa ja valinnan vapautta. Lähestymistapani on ei-suorittavaa, lempeää ja ohjaavaa. Ihminen on riittävän hyvä sellaisena kuin hän on. Yhtä oikeaa tapaa hiljentyä ei ole. Omaan elämääni saan sisältöä luonnosta, saarielämästä, kulttuurista ja ihmisten välisistä kohtaamisista sekä tasapainoa levosta, liikunnasta, hyvästä ruuasta ja arjen työstä.”

“Sydämellisesti tervetuloa hiljentymään kanssani!”

Paula
Majoittuminen

Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku, hyvät sängyt, pyyhkeet ja lakanat. 

Viikonlopun hinta

Hintaan sisältyy

Maksu

ilmoittautuminen ja lisätietoja

Outi, puh. 040 175 7538 tai outi(at)hotelhyppeis.fi.
Huom! Ilmoittautuminen on sitova.

Saapuminen Houtskariin

Tälle ja ensi vuodelle on luvassa monipuolisia ja inspiroivia hyvinvointiretriittejä*, joihin voit osallistua yksin tai ystävän kanssa. Löydät alta vuoden 2024 myynnissä olevat viikonloput sekä osan vuoden 2025 retriiteistä. Löytyisikö sieltä sinua kiinnostava hemmotteluloma?

Viikonloppujen teemat vaihtelevat muun muassa palautumisesta joogaan, tanssiin ja pilatekseen. Tavoitteenamme on tarjota keinoja tasapainoisempaan elämään ja auttaa sinua löytämään keinoja omaan hyvinvointiin panostamiseen. Haluamme tarjota unohtumattomia kokemuksia, jotka edistävät hyvinvointiasi.

Saat myös ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea luonnonrauhaa ja hiljaisuutta kauniissa saaristoympäristössä. Monta vuotta saaristossa asuneina olemme huomanneet, että yhteys luontoon on keskeinen osa hyvinvointia. Tarjoamme paikan, jossa voit irrottautua arjen kiireistä ainutlaatuisen saaristoluonnon ympäröimänä.

Hyvä ruoka ei myöskään jää retriiteillä unholaan. Nautimme herkullisia aterioita, jotka on valmistettu rakkaudella alusta asti omassa keittiössämme. Kauden raaka-aineita, väriä lautasella nautinnollisia herkkuja unohtamatta. Meillä hyvinvointi alkaa lautaselta!

Tervetuloa mukaan nauttimaan elämästä, saaristosta, hyvästä ruoasta ja itsesi hemmottelusta. Nähdään hyvinvointiretriitillä!

Lisätietoja saat linkkien takaa tai lähettämällä viestiä meille.

Lämpöisin terkuin,
Hotel Hyppeisin “hyvinvointiemäntä” Outi

vuoden 2024 retriitit

Palauttava joogaloma 19.-21.4. (Vielä 1 huone vapaana 1-2 hengelle)

Tanssi- ja liikeviikonloppu 26.4.-28.4.

Voimauttavat vaihdevuodet 3.5.-5.5. (Täynnä)

Purjehdus- ja joogaviikonloppu 17.-19.5. (Täynnä)

Hiljaisuuden retriitti 6.-8.9. LISÄTIETOJA TULOSSA PIAN!

Purjehdus- ja joogaviikonloppu 13.-15.9. (Ilmoittautuminen auki)

Lempeyden viikonloppu 20.-22.9. (Täynnä)

vuoden 2025 retriitit

Pilates-viikonloppu 12.-14.9. LISÄTIETOA TULOSSA PIAN!

Toinen kevät – avaimet hyvinvointiin -viikko 6.-11.10. HUOM! Ohjelma tulossa piakkoin (Outi Fagerlundin ja Teresa Välimäen kanssa) ja paikkana on ihana Happy Hamlet, Ranska (jonne linkki vie).

“Hienoa oli se, miten vapaa ja rento ilmapiiri vallitsi viikonloppuna, kuitenkin kaikkien yksityisyyttä kunnioitettiin.” 

Ohjattujen tuntien kokonaisuus on hyvä. Ainakin minulla oli riittävästi tunne siitä, että jotain on tullut tehtyä ja samalla kuitenkin rentoutunut ja energinen olo.

*Retriitti eli retretti (< ransk. retrait, ’vetäytyminen’ < lat. retraho, ’noutaa takaisin’) on vetäytymistä arkielämästä ja hiljentymistä esimerkiksi hengellisistä syistä tai stressin välttämiseksi.

Kaipaatko hengäsdyshetkeä arjesta, kiireetöntä oleskelua ja kevyttä kehonhuoltoa? Haluatko herätä ilman kiirettä, aloittaa aamusi kehoa lempeästi herättelevällä harjoituksella ja nauttia aamiaisen kiireettömästi jokaisesta suupalasta nauttien? 

Tule viettämään viikonloppua kanssamme! Kuuntele kehoasi, ulkoile tai lekottele sängyllä. Nauti kanssamme herkullinen illallinen ja pulahda päivän päätteeksi viileään meriveteen iltasaunan yhteydessä. Voit osallistua viikonlopun ohjelmaan omien halujesi ja jaksamisesi mukaan. Ainoastaan lempeys itseäsi kohtaan on pakollista. Kotiin lähdet levänneenä raikkaasta saaristoilmasta ja positiivisesta energiasta voimaantuneena.

Viikonloppua kanssasi viettävät Sari Niskanen ja Outi Fagerlund. Lue lisää heistä tämän jutun lopusta, josta löydät myös viikonlopun alustavan ohjelman. 

Missä Lempeyden viikonloppu järjestetään?

Hotelli Hyppeis värdshusissa Houtskarissa, Turun saaristossa. Kolme lauttaa, jotka kulkevat Paraisilta Nauvon kautta Korppooseen ja sieltä Houtskariin, irrottavat sinut arjen kiireistä, kun siirryt saariston rauhaan.

Miten majoitut?
Majoittuminen on jaetuissa 2 hengen huoneissa (5 x 2 hh) tai jaetussa 4 hengen huoneessa (1 x 4 hh). Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku sekä hyvät sängyt. Saatavilla on myös muutama 1 hengen huone.

Mikä on viikonlopun hinta?
Retriitin hinta on 520 euroa (sis. alv) jaetussa kahden tai neljän hengen huoneessa. Yhden hengen viikonlopun hinta on 590 euroa.

Hintaan sisältyy:

Maksu:

Maksimiosallistuja määrä on 14.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Outi, puh. 040 175 7538 tai outi(at)hotelhyppeis.fi.

Sari Niskanen on työfysioterapeutti ja personal trainer, positiivisen psykologian practitioner sekä Pilates- ja FasciaMethod-ohjaaja. Lisäksi Sari valmistui syksyllä 2022 Hengähdyshetkiä -palautumisvalmentajaksi ja hänellä on äitiysfysioterapian ja lantionpohjan fysioterapian erityispätevyydet. Todellinen hyvinvoinnin moniosaaja siis! Sarilla on 20 vuoden ohjaajakokemus, lämpimän energinen olemus sekä selkeä ohjaus, joka valloittaa ja innostaa sinua hyvinvointiviikonloppumme aikana. Voit lukea lisää Sarista https://www.tilajaolo.fi.

Outi Fagerlund on Hotel Hyppeis värdshusin “emäntä” ja joogaohjaaja, jolla on yli 20 vuoden joogatausta omista harjoituksistaan. Muutettuaan saaristoon Outi halusi syventää suhdettaan joogaan ja samalla avata joogan hyötyjä myös muille. Hän valmistui ensin yin-joogaohjaajaksi vuonna 2019 ja keväällä 2022 Heartful Yoga -ohjaajaksi. Keväällä 2023 Outi täydensi joogaopettajaopintojaan HormonyYoga (Medicinsk yoga för kvinnor)  -koulutuksella ja Advanced Meditation -opinnoilla. Keväällä 2024 Outi valmistuu myös Menopause Coarching -valmentajaksi. Outin missiona on saada naiset löytämään oma upea itsensä ja voimaan kokonaisvaltaisesti hyvin.

Alustava ohjelma (pidätämme oikeuden muutoksiin) 

Perjantai 20.9.

Klo 15-17: Saapuminen ja taloksi asettautuminen
Klo 17.30: Lempeää liikuttelua ja kehon herättely automatkan päätteeksi (Sari)
Klo 18-20: Illallinen
Klo 20-21.30: Iltasauna ja pulahdus mereen
Klo 21.30-22.15: Rentouttava yinjooga ja unten maille (Outi)

Lauantai 21.9.
Klo 8-8.45: Kehoa lempeästi herättelevä aamuvenyttely ja lymfahieronta (Outi)
Klo 8.45-9.30: Mahdollisuus aamusaunaan ja uintiin
Klo 9.30-10.30: Hyvän olon kiireetön aamiainen
Klo 10.30-11.30: Vapaata omaa aikaa
Klo 12.30-13.15: Hengittely ja meditaatio (Sari)
Klo 13.30-14.30: Lounas
Klo 14.30-15.30: Vapaata omaa aikaa
Klo 15.30-16.30: Pilatesta (Sari)
Klo 16.30-18: Iltasauna ja pulahdus mereen 
Klo 18.30-20.30: Illallinen
Klo 21-21.30: Iltarentoutus (Sari)

Sunnuntai 21.9.
Klo 8-8.45: FasciaMethod (Sari)
Klo 9-10: Aamusauna
Klo 10-11.30: Hyvän olon kiireetön aamiainen
Klo 12-13: Huoneiden luovutus ja kotiinlähtö

Tervetuloa unohtumattomalle jooga- ja päiväpurjehduslomalle kauniiseen ulkosaaristossa sijaitsevaan Hotel Hyppeis värdshusiin 13.-15.9.2024

Kaipaatko irtautumista arjen kiireistä, rauhaa ja luontoelämyksiä? Haluaisitko kokeilla purjehtimista, mutta siihen ei ole ollut tilaisuutta? Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua unohtumattomaan viikonloppuun, jossa yhdistyvät kehon- ja mielenhuolto sekä päiväpurjehdus. Kirsikkana kakun päällä pääset vierailemaan Saaristomeren kansallispuiston kauniilla Jungfruskär-saarella.

Näistä ihanista elementeistä viikonloppu rakentuu:

PÄIVÄPURJEHDUS PERINNEVENEELLÄ JUNGFRUSKÄRIIN
Viikonlopun päiväpurjehdus Jungfruskäriin toteutetaan lauantaina Storbåten Tacksamheten -perinneveneellä Sami Uotisen toimiessa kapteenina. Astuessasi veneeseen ja lähtiessäsi merelle tunnet stressin ja kiireen haihtuvan pois mielestäsi. Tuuli vie sinut kohti tuntematonta seikkailua, kun purjehdit kirkkailla vesillä saariston kauneuden ympäröimänä. Nautit raikkaasta merituulesta ja upeista maisemista.

Perillä Jungfruskärissa tutustumme saaren kauniiseen ja koskemattomaan luontoon kiertämällä luontopolun ja sen varrella olevat nähtävyydet. Joogaamme rannalla, hengittelemme ja pulahdamme uimaan. Nautimme myös herkullisen lounaan ennen paluutamme Hyppeisiin.

Keskellä Kihtiä sijaitsevaa Jungfruskärin saariryhmää kehutaan yhdeksi Saaristomeren kansallispuiston kirkkaimmaksi helmiksi.

Purjehdus perinneveneellä on ikkuna menneiden aikojen tunnelmaan. Voit kokea merenkulun perinteitä ja oppia purjehduksen taitoja ammattitaitoisen kapteenimme Sami johdolla. Tämä kokemus yhdistää historiaa ja seikkailua luoden unohtumattoman matkan saariston kauniille vesille ja Jungfruskäriin.

AAMU- JA ILTAJOOGAA
Aloitamme aamut lempeällä liikeharjoituksella aamun sarastaessa. Tämä rauhallinen hetki antaa sinulle mahdollisuuden herätellä kehosi lempeästi ja valmistautua päivän seikkailuun. Illan laskeutuessa pääset nauttimaan rentouttavasta joogasta auringonlaskun taikoessa taivaan värikkäisiin sävyihin. Liike yhdistettynä meren ääniin tarjoaa harmonisen tasapainon keholle ja mielelle.

Ohjaajana viikonlopun aikana toimii Hotel Hyppeis värdshusin “emäntä” Outi Fagerlund. Outi on kokenut joogaohjaaja, jolla on lempeä ja rento ote niin joogaan kuin elämäänkin.

“Ammattitaitoinen ohjaus, jossa on turvallista olla. Kokonaisvaltainen kehon ja mielen jooga.”

“Sydämellinen ja rauhoittava tunti. Sinulla on todella ainutlaatuinen tapa ohjata ja lämmin persoonasi huokuu ohjauksestasi.”

– Palaute Outin ohjauksista –

HERKULLISTA RUOKAA
Tarjoamme sinulle viikonlopun aikana herkullisia ja terveellisiä aterioita, jotka on suunniteltu antamaan energiaa ja ravintoa kehollesi. Nautimme oman keittiömestarimme paikallisista ja sesongin raaka-aineista valmistamia aterioita, jotka hemmottelevat niin makunystyröitäsi kuin kehoasi.

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta joogasta tai purjehduksesta.

Tervetuloa mukaan tälle ainutlaatuiselle viikonloppulomalle, jossa yhdistyvät lempeä joogaa ja purjehdus kauniissa Turun saaristossa. Varaa paikkasi ajoissa ja anna itsellesi lahja täydelliseen rentoutumiseen ja seikkailuun saaristoluonnon syleilyssä. 

LISÄTIETOJA JA ILMOITTAUTUMISET:
Varmista paikkasi ilmoittautumalla:

Outi Fagerlund, Hotel Hyppeis värdshus
outi@hotelhyppeis.fi tai puh. 040 175 7538

VIIKONLOPUN HINTA
Sis. majoitus ja täysihoito, joogaohjaukset sekä purjehdusmatka:
– 620 € / hlö jaetussa kahden hengen huoneessa tai jaetussa 4 hengen huoneessa
– 670 € / hlö yhden hengen huoneessa (1 hengen huoneita rajoitettu määrä)
Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku, liinavaatteet sekä pyyhkeet.
Hinnat eivät sisällä kuljetuksia tai vakuutuksia.
Maksaminen: Varausmaksu 100 € maksetaan ilmoittautumisen jälkeen. Loppulasku maksetaan paikan päällä. Tarkemmat maksu- ja peruutusehdot saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Huomioitavaa: