Viisi ilmaista nähtävyyttä Saariston rengastien varrelle: Tutustu niihin!

maaliskuu 7, 2024

Saariston rengastien varrella Paraisilta Houtskariin on monta pysähtymisen arvoista kaunista paikkaa ja lukuisia maksuttomia käyntikohteita. Kokosin tähän blogiin viisi vinkkiä, jotka voit lisätä matkasuunnitelmaasi. Ne tarjoavat sinulle sekä luonnonkauneutta että kulttuurillisia kokemuksia.

 1. Vanhan Malmin puutaloalue Paraisilla
  Vanhalla Malmilla, Paraisten keskustassa voit ihailla alueen idyllisiä kujia ja värikkäitä puutaloja, jotka muodostavat kuvankauniin kokonaisuuden. Vanhan Malmi on tunnettu hyvin säilyneestä, perinteisestä puutalokannastaan, joka tarjoaa ainutlaatuisen kuvan menneiden aikojen elämästä ja rakennustyylistä. Alue on ihanteellinen kohde sinulle, jotka nautit rauhallisista kävelyretkistä ja haluat kokea osan suomalaisesta kulttuuriperinnöstä.

 2. Nauvon kirkko ja Kirkkopuisto
  Pienellä mäennyppylällä, Nauvon keskustassa, sijaitsee keskiaikainen harmaakivikirkko ja sitä ympäröivä kirkkopuisto, jotka ovat mainioita pysähdyspaikkoja rengastien varrella. Kirkko on rakennettu 1400-luvulla ja sen historiallinen arkkitehtuuri tarjoaa kiehtovia yksityiskohtia eri aikakausilta. Kirkkoa ympäröivä rauhallinen puistoalue on kaunis paikka vaikka piknikille.

 3. Saaristokeskus Korpoström Korppoossa
  Saaristokeskus Korpoström Korppoossa sijaitsee jonkun matkan päässä rengastieltä. Keskuksessa on paljon tietoa saariston luonnosta, historiasta ja kulttuurista ja se tarjoaa loistavan tilaisuuden oppia lisää saariston elämästä ja ympäristöstä. Lisäksi ulkoilureitit saaristokeskuksen ympärillä tarjoavat mahtavia mahdollisuuksia nauttia alueen luonnosta. Huom! Osa näyttelyistä on maksullisia.

 4. Näsbyn meditaatiopolku Houtkarissa
  Houtskarin kirkonkylällä (Näsbyssä) oleva 1,5 km pitkä meditaatiopolku tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua saariston tyypilliseen luontoon. Polku alkaa kirkon portin läheltä ja kulkee rantaa pitkin. Matkan varrella on useita levähdyspaikkoja, joissa voit nauttia näköalasta ja pulahtaa mereen vilvoittelemaan. Käy myös samalla Pyhän Marian kirkkossa. Huom! Meditaatiopolku on niin uusi, että siitä ei löydy vielä tietoa netistä.

 5. Näköalatorni Borgberg Houtskarissa
  Jerviksen kylässä, noin 2 km ennen Hotel Hyppeis värdshusia, sijaitsee näköalatorni Borgberg, josta on loistavat näkymät hyvällä säällä jopa Ahvenanmaalle asti. Reitti huipulle on lyhyt, vain 50 metriä, mutta maisema ylhäältä on sitäkin palkitsevampi. Melkein ylös asti torniin johtavat hienot portaat, joita voit hyödyntää vaikka porrastreenamiseen, jos haluat nostaa hien pintaan. Keväisin ja syksyisin Borgberg on lintuharrastajille hyvä muuttovirtojen seurantapaikka.

Nämä viisi maksutonta kohdetta tarjoavat monipuolisia elämyksiä niin luonnon ystäville kuin kulttuurin ja historian harrastajille. Saariston rengastie on täynnä pysähdyspaikkoja, joiden toivomme jäämän mieleesi pitkäksi aikaa.

Pakkaa matkaan seikkailumieltä, pysähdy näissä kauniissa kohteissa ja pidä lompakko taskussa. Tue toki paikallisia yrittäjiä matkan varrella pysähtymällä kahville tai lounaalle jossain pienistä sympaattisista paikoista.

Toivotamme sinut sydämellisesti tervetulleeksi Houtskariin!
Outi & Sam

Toivomme, että blogikirjoituksemme antaa vinkkejä ja inspiroi sinua saaristomatkailuun. Jos kaipaat lisätietoja siitä, miten saapua Houtskäriin tai sinulla on muita kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä meihin osoitteessa info@hotelhyppeis.fi.

Webpage by Ubuntu Productions (Korpo) | Images by Abo CreativesEat Turku, Suvi Elo and Ubuntu Productions